Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA CAMİ YAPIMINA HİÇ BİR ŞİRKET İHALEYE KATILMADI

ATİNA’DA CAMİ YAPIMINA HİÇ BİR ŞİRKET İHALEYE KATILMADI

13
0

Atina’nın Votanikos semtine yapılması planlanan minaresiz caminin yapılması ihalesi bugün yapıldı. Ancak ihaleye hiç bir şirket katılmazken bu olay şaşkınlık yarattı. İhalenin yapılacağı binanın içerisinde şirketler beklenirken dışarıda aşırı sağcı yaklaşık 100 kişilik bir grup caminin yapılmaması için eylem gerçekleştirdi.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait eski bir askeri üsse 17 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan caminin başlangıç bütçesi 946 bin euro olarak belirlenmiş ve altı aylık bir süre içerisinde tamamlanması planlanmıştı.

Ancak Birlik gazetesinin yaptığı araştırma sonucunda elde ettiği bilgilere göre, Atina’nın Votanikos semtine cami yapımına karşı çıkan ve Yargıtay’a resmi başvuru yapan Yunanlıların sayısının yaklaşık 1500 kişi olduğu tahmin ediliyor.  

ATİNA’DA TERAVİH NAMAZI OLİMPİYAT MERKEZİNDE

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Atina’da yaşayan yüzbinlerce müslüman’ın Teravih Namazını eda etmeleri her yıl olduğu gibi bu yıl yine sorun olmaya başladı. Devletin yetkili birimmleri, Atina’da yaşayan müslümanlara ait derneklerin resmi başvurularını yapmaları süresi yine Ramazan ayının sonlarına doğru denk geliyor.

Her yıl ne hikmetse atletizm merkezlerinin avluları ve araba park yerlerinin müslümanlara Teravih Namazını kılabilmeleri için tahsiz edilmesi prosedürü kolaylaştırılacağına giderek zorlaştırılıyor. Gerekli belgelerin sunulması ve Yunan devletine ait yetkili birimler tarafından incelenmesi neredeyse 2-3 haftayı alıyor. Bu da Ramazan’ın bitimine kadar uzadığı görülüyor. Böylece Atina’da yaşayan Müslümanların bugüne kadar rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getiremedkleri görülüyor.

Ramazan’ın da sona ermesiyle bu defasında Ramazan Bayramı Namazı kılınması sorunu ortaya çıkıyor. Bunun için de ayrı bir dilekçe, ayrı bir prosedür gerektiği düşünülürse Atina’da hem Teravih Namazı hem de Bayram Namazı kılmak neredeyse imkansız gibi görünüyor.

Atina’da bu zorluklar yaşanırken, Selanik’te de durum farklı değil. Selanik’te yaşayan Müslümanlar da Teravih Namazı’nı kendi imkanlarıyla yaptıkları bodrum katında olan bir Mescitte kılarken, Bayram Namazı’nı da Selanik İnternasional Fuarı’na ait bir depoda kılmaktan başka çareleri kalmıyor. Çünkü Selanik’te de ibadete açık bir cami malesef bulunmuyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz