Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EROİN OPERASYONU

ATİNA’DA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EROİN OPERASYONU

14
0

Atina’da bir depoya baskın düzenleyen polis ele geçirdiği 2 tonluk eroin ile Avrupa’nın en büyük eroin operasyonunu gerçekleştirdi.

Yunan polisi bir tankere düzenlediği baskında 2 ton eroin ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınanlar arasında 5 Türk vatandaşı bulunuyor.Afp’nin haberine göre, operasyon 4 gece sürdü.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU

Yunanistan Deniz ve Ticaret Bakanı Miltiadis Varvitsiotis basına verdiği bilgide Avrupa’da ki en büyük eroin operasyonunu gerçekleştirdiklerini duyurdu. Varvitsiotis , “Geçtiğimiz Cuma gecesi bir tankere düzenlenen operasyonda 986.6 kilogram eroin ele geçirildi. Haziran’ın 12’sini 13’üne bağlayan geceki operasyonda ise 1.113 ton eroin ele geçirilmişti. İkisinin toplamında Avrupa tarihindeki en büyük eroin ele geçirilmiş oldu” dedi.

GÖZALTINA ALINANLARDAN 5’İ TÜRK

Cuma günkü operasyon Togo bandıralı ‘Noorl’ adlı tankere düzenlendi. Uyuşturucunun ele geçirilmesinin ardından geniş çaplı operasyon düzenleyen Yunan polisi Atina’ya 40 kilometre mesafedeki Koropi kentinde 10 kişiden oluşan mürettabatı gözaltına aldı. Gözaltındakilerden 5’inin Türk olduğu açıklandı.

Uyuşturucunun Atina’da kamyonlara yüklenip Avrupa’nın geneline dağıtılacağı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz