Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA: “HİÇ KİMSE LOZAN ANTLAŞMASI’NI YOK SAYAMAZ”

ATİNA: “HİÇ KİMSE LOZAN ANTLAŞMASI’NI YOK SAYAMAZ”

27
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” diye yanıt verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Lozan Antlaşması” ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 1923 “Lozan Anlaşması”na saygı duyulmasını talep etti. Gazetecilere yapılan açıklamada, “Lozan Antlaşmas” ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, Yunan basınında diğer tüm haberleri ikinci plana iterek manşet oldu. Skai televizyonu, modern tarihte ilk kez Türkiye yönetiminin açık bir şekilde “Lozan Antlaşması”nın doğruluğunu sorguladığını kaydetti.

Neredeyse tüm Yunan politikacılar, konuyla ilgili yorum yaptı. Hepsi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın tehlikeli, kışkırtıcı ve Türk yönetiminin sistematik olarak Yunanistan’ın Ege adalarındaki egemenlik hakkını sorgulama girişimlerinin bir parçası olduğu fikrinde birleşti. Yunan partiler, Cumhurbaşkanı’nın seçtiği zamanlamaya dikkat çekerek, açıklamanın, Kıbrıs görüşmelerinin etkinleştiği ve sığınmacı sorununun çözülmeye çalışıldığı bir dönemde geldiğini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz