Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ATİNA İLE TİRAN ARASINDA ”PREVEZE” GERGİNLİĞİ

ATİNA İLE TİRAN ARASINDA ”PREVEZE” GERGİNLİĞİ

16
0

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa’nın, Arnavutluk’un bağımsızlığının 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yaptığı bir konuşma, Tiran ile Atina arasında diplomatik gerginlik yarattı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk’un bağımsızlığının 100. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Tiran’a gitmeye hazırlanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos’un, Berişa’nın Vlora’da yaptığı konuşmasının ardından bu ziyaretini iptal ettiği bildirildi.

Avramopulos’un Tiran ziyaretinin son anda iptal edilmesinin, ”Yunan hükümetinin Berişa’nın konuşmasından duyduğu memnuniyetsizliğin ifadesi olduğu” belirtilen açıklamada, ”Bu gibi açıklamaların, iki ülke arasında dostluk, güven ve iyi komşuluk ilişkileri oluşmasına ve siyasi, ekonomik ve enerji alanlarında olduğu gibi ortak ilgi alanlarında birlikte inisiyatifler geliştirilmesine katkı sağlamadığı” denildi.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, Berişa’nın, Vlore’deki konuşmasında, Podgorica’dan Preveze’ye kadar ”Büyük Arnavutluk”tan söz ederek, ”Preveze’nin, Arnavut toprağı olduğunu” söylediği iddia edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz