Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA CAMİSİ ÖNÜNDEKİ “YARGI” ENGELİ DE KALKTI

ATİNA CAMİSİ ÖNÜNDEKİ “YARGI” ENGELİ DE KALKTI

27
0

Atina’da açılması planlanan caminin önündeki yargı engeli de kalktı. Yunanistan Danıştay Genel Kurulu, İslam karşıtı görüşleri ile tanınan Pire Metropoliti Serafim ve 9 kişinin Atina’ya cami yapılmaması için yaptıkları başvuruyu reddetti. Bu karar ile birlikte yaklaşık 8 ay önce ihalesi tamamlanan ve Yunanistan Altyapı Bakanlığı tarafından da onaylanan Atina cami inşaatının en kısa sürede başlaması bekleniyor.

Yaklaşık 1 asırdan bu yana tartışılan ve devamlı engeller çıkarılan Atina’ya cami projesinin hayata geçirilmesinin önündeki son engel de aşıldı. Cihan Haber Ajansı’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Danıştay Genel Kurulu, bugün öğlen saatlerinde verdiği 2399/2014 sayılı kararla, Pire Metropoliti Serafim ve Votanikos semtinden 9 kişinin açtıkları Atina camisine ilişkin yasanın iptal başvurusunu reddetti. Danıştay Genel Kurulu’nun bu kararı, ihalesi tamamlanan Atina camisinin önündeki bütün engellerin kalktığı ve cami inşaatı projesine hemen başlanabileceği anlamına geliyor.

İnşaat şirketlerinin vuracakları ilk kazmanın ardından çalışmaların 6 ayda tamamlanarak mekânın hizmete hazır hale getirilmesi gerekiyor. Geçen yıl beş defa tekrarlanan cami ihalesini ülkenin en büyük 4 inşaat şirketinden oluşan konsorsiyum kazanmıştı. Hemen ardından da ihale sonucunun kabulüne ilişkin sözleşme, Altyapı Bakanlığı tarafından imzalanmıştı.

Cami, Atina merkezi yakınlarındaki Votanikos semtinde yer alan eskiden Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait 17 dönümlük arsa içerisindeki hangarın 600 metrekarelik bir camiye (mescid) dönüştürülmesiyle hizmete girecek. Caminin inşa masrafları için toplam 946 bin Euro harcanacak. Kamu malı sayılacak olan caminin masrafları, AB destekli “2013 Ulusal Stratejik Referans Programı (ESPA)” fonlarından sağlanmıştı. Minaresi bulunmayacak ibadethanenin kapasitesi 350 kişi olacak. Hemen yanı başında yer alacak ilave yapıda ise 7 kişiden oluşacak cami yönetim kurulu için bürolar, bay ve bayan tuvaletleri, abdest alma yerleri ve imam odası bulunacak.

HABER: Hasan Hacı 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz