Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ATİNA BELEDİYE BAŞKANI KAMİNİS’E SALDIRI

ATİNA BELEDİYE BAŞKANI KAMİNİS’E SALDIRI

15
0

Aşırı sağcı “Koyu Karanlıkçı ırkçı ve faşist” grupların “Hrisi Avgi” Partisi Milletvekili Yorgos Germenis’in, Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis’e yumruk atmaya çalıştığı bildirildi.

Olayın, Atina Belediyesinin,  “Koyu Karanlıkçı ırkçı ve faşist” grupların “Hrisi Avgi” Partisi üyelerinin bu sabah Sintagma Meydanı’ndaki bir etkinlikte sadece Yunanlılara yemek dağıtmak istemesine izin vermemesinin ardından, Başkan Kaminis’in belediyeye bağlı erzak dağıtım merkezini ziyareti sırasında yaşandığı belirtildi.

Germenis’in Kaminis’e yumruk savurduğu ancak yumruğun, merkeze babası ile erzak almaya gelen 12 yaşındaki bir kız çocuğuna isabet ettiği kaydedildi.

“Eli silahındaydı. Silahını çıkarmaya çalıştı”

Olaydan sonra bir radyo programına konuşan Kaminis, olay sırasında Germenis’in silahını çıkarmaya çalıştığını ifade ederek, “Eli silahındaydı. Silahını çıkarmaya çalıştı. Bu olayın, yetkilileri ve vatandaşları düşündürmesi gerekir. Bu, gerginliği tırmandırma taktiğidir. Fakat biz soğukkanlılıkla cevap veriyoruz” dedi.

Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu da Belediye Başkanı Kaminise yönelik saldırıyı kınadı.

Kedikoğlu yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanına yönelik saldırıyı net bir şekilde kınıyoruz. Kurbanları 12 yaşındaki çocuklar olan aşırıcılık bizim demokrasimize uygun değildir” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz