Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’ya Hiç Yakışmadı, Sporda da Dostluğa Gölge Düşürüldü

Atina’ya Hiç Yakışmadı, Sporda da Dostluğa Gölge Düşürüldü

0
0

Yunanistan’ın Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’nda bugün Galatasaray Futbol takımına karşı sergilenen davranış biçimi Avrupa Birliği ülkesi olan Yunanistan’a hiçte yakışmadı.

Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a gelen Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin gösterdiği tutum sonrasında Türkiye’ye geri dönme kararı alarak Türkiye’ye geri döndü.

Başta T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu yaşanan bu nahoş olayı şiddetle kınamış, Yunanlı makamlardan izahat istenmiş ve Galatasaray kulübü de yaptığı resmi açıklamayla Yunanistan’ın özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Dendias ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştüğünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımız bugün Galatasaray futbol takımının Atina’da havaalanında yaşadığı keyfi muamele hakkında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir telefon görüşmesi yapmıştır” denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter resmi hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik de twitter üzerinden yaptığı paylaşımda yaşanan bu durumu kınadı.

 

Galatasaray’dan açıklama

Tabii ki Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili ilk resmi açıklama geldi. Sarı-kırmızılı kulübün ilk kez böyle bir saygısızlıkla karşılaştığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina’da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir.

Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa’da Türkiye’yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır.

Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 Bakan Kasapoğlu: “Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum.”

Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray kafilesinin havalimanında maruz kaldığı durum sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” dedi.

Olympiakos ile hazırlık maçı oynamak için Yunanistan’ın Atina şehrine giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavırlarından dolayı İstanbul’a dönüş kararı aldı. Sarı-kırmızılı kafile 2 saat havalimanında bekletildi.

Yaşanan durum karşısında Galatasaray’ın yanında olduklarını aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonundan Yunanistan’a tepki Açıklaması:

Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyoruz.”

Türkiye Futbol Federasyonu, Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Futbol Takımı’na yönelik tutuma tepki gösterdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, “Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina’ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü’müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz.” denildi.

Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina’dan geri dönme kararı almıştı.

Galatasaray’dan Yununistan’a tepki:

Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.”

Galatasaray, Olimpiakos ile oynanacak özel maç için gittiği Yunanistan’da PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle geri dönme kararı aldı. Yaşananlar sonrası açıklama yapan Galatasaray Başkanı Burak Elmas: “Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.”

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Olimpiakos’la hazırlık maçı oynamak için Yunanistan’a giden Galatasaray skandal bir tavırla karşı karşıya kaldı. Sarı-kırmızılı takımın dün yaptırdığı koronavirüs testini geçerli saymayan Yunan yetkililer, temsilcimizi saatlerce havalimanında bekletti. Yaşananlar sonrası İstanbul’a dönme kararı alan Galatasaray’da başkan Burak Elmas açıklamalarda bulundu.

“İnsan haklarına aykırı muamele için özür bekliyoruz.”

Burak Elmas yaptığı açıklamada, “Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ı arayarak desteklerini iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ı arayarak desteklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlık maçı için gittiği Yunanistan’da sportmenlik dışı bir muamele ile karşılaşan Galatasaray Spor Kulübü’nün başkanı Burak Elmas’ı telefonla aradı. Sporun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğinin altını çizen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Galatasaray Spor Kulübü’nün sportmenlik dışı bu davranışa karşı takındığı tavrı desteklediğini söyleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’den Galatasaray’a destek

Galatasaray Futbol Takımı’nın Yunanistan’da ülkeye sokulmaması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Burak Özügergin havaalanına giderek sarı-kırmızılı takıma destek oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Atina Büyükelçimiz Burak Özügergin, Yunan makamlarınca takımımıza uygulanan ahlak dışı uygulamaya karşı destek olmak için havalimanına gelerek teknik direktörümüz Fatih Terim ile birlikte süreci yakından takip etti.” denildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz