Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÜRÜDÜLER

ATİNA’DA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÜRÜDÜLER

14
0

Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Atina’da bir gösteri düzenlendi. Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’ne yürüyen grup, olaysız şekilde dağıldı.

İktidar partisi Radikal Sol Koalisyon (Syriza), Halk Birliği (LAE) Partisi ile sol örgütlerin daveti üzerine gerçekleşen gösteriye yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı’nda toplanan grup, Atina’da yaşayan Kürt ve Türk kökenli vatandaşların öncülüğünde Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. HDP ve PKK bayrakları taşıyan gruplar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti aleyhine sloganların yazılı olduğu pano ve afişler taşıdı.

Büyükelçiliğe çıkan Rigillis Sokağı’nın girişini zırhlı otobüsler ile kapatan polis, eylemci grubun binaya yaklaşmasına izin vermedi.

Burada kısa bir konuşma yapan eski milletvekili ve LAE lideri Panayotis Lafazanis, Türkiye halkına taziye iletti. Lafazanis, “Türkiye’de demokrasi; barış ve bölgede istikrar anlamına geliyor. Türkiye’de ve Yunanistan’da demokrasi için mücadele ediyoruz. Şiddetin bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.” dedi.

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Selanik, Yanya, Girit şehirlerinde de benzer gösteriler düzenlendi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz