Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Toplandılar, Bildiri İmzaladılar

Atina’da Toplandılar, Bildiri İmzaladılar

4
0

Atina’da toplandılar ve Türkiye aleyhine ortak bir bildiri imzaladılar.

Atina’da gerçekleştirilen Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır Savunma Bakanları üçlü toplantısında alınan oybirliği kararıyla, Türkiye’nin Güneydoğu Akdeniz ve Ege’deki eylem ve hareketleri yasadışı ve kışkırtıcı olduğu gerekçesiyle kınandı.

Atina’da Milli Savunma Bakanlığı’nda bir araya gelen üç ülkenin Savunma Bakanları görüşmede, Kıbrıs Rum Kesimi Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin (MEB) yanı sıra Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyi’ne gerçekleştirdiği “Barış Pınarı” harekatını ele aldılar ve işgal olarak değerlendirdikten sonra ortak bir kınama bildirisi imzaladılar.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos toplantı sonrasında şu değerlendirmede bulundu. “Geniş bölgemizde yeni güvenlik sorunları ve tehditlerin ortaya çıkması, ortak çıkarlarımızı korumak ve karşılıklı yarar sağlayan stratejik ortaklığımızı geliştirmek için ortak bir tehdit değerlendirmesi ve üç ülkenin daha yakın işbirliğini gerektiriyor. Toplantıda bunu ele alarak değerlendirdik.”

Sırasıyla bir değerlendirme yapan Mısır Savunma Bakanı Mohamed Ahmed Zaki şu ifadeleri kullandı. “Ankara’nın tahriklerini karşılayabilmek ve kendi ortak çıkarlarımızı güvence altına alabilmek için bu işbirliğini sürdürmemiz gerekiyor.”

Son olarak Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Savvas Aggelidis, “adil mücadelemizdeki güçlü ve kararlı desteklerinden dolayı her iki Bakana da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Son olarak üç Savunma Bakanı, DAEŞ’in halen geniş bölge ve Avrupa Birliği için tehdit olmaya devam ettiği üzerine mutabık kaldıkları ifade ediliyor.

Bir sonraki üçlü toplantının 2020 yılında Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılması kararlaştırıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz