Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Polisten Çok Sert Müdahale

Atina’da Polisten Çok Sert Müdahale

15
0

Atina sokakları polisin sert davranışı ve eylemcilerin çatışmasına sahne oldu. Selanik, Patra, Larisa gibi diğer şehirlerde de benzer olaylar yaşandı.

Yunanistan’da Koronavirüs pandemisi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmasına rağmen bugün başta Atina olmak üzere birçok kentte 17 Kasım 1973’te cunta yönetimine karşı başkaldırı gösterileri vardı.

17 Kasım 1973’te cunta yönetimine karşı Politeknik Üniversite’de başlayan öğrenci eylemleri her yıl darbe yönetimine başkaldırının sembolü olarak Yunanistan’da anılıyor.

Bu yıl da her yıl olduğu gibi, olayların 47. yıldönümünde siyasi parti, sendika ve öğrenci grupları, Atina merkezindeki Politeknik Üniversite’den başlayarak ABD Büyükelçiliğine yürümek istedi ancak polis engeli ile karşılaştı.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde alınan kararla yürüyüşe izin verilmedi. Sadece parti liderlerinin Politeknik Üniversite’deki anıta çelenk bırakmasına izin verildi.

Ancak bazı parti ve sendikalardan karara tepki vardı. Sosyal mesafe ve maske ile yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen gruplara polis biber gazı ile müdahale etti. Eylemcilerin ABD Büyükelçiliğine ulaşmasına izin verilmeden gruplar dağıtıldı.

5 bin polisin görevli olduğu Atina’daki eylemlerde yüzün üzerinde kişi ise gözaltına alındı, gözaltı sırasında polisin uyguladığı şiddetten ötürü yaralanmalar meydana geldi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz