Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA OPEKEPE TARAFINDAN HACIOSMAN’A GÜVENCE VERİLDİ

ATİNA’DA OPEKEPE TARAFINDAN HACIOSMAN’A GÜVENCE VERİLDİ

13
0

Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman ve Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis, dün gerçekleştirdikleri temasların devamı olarak, Atina OPEKEPE Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Ziyarette, OPEKEPE Başkanı Grigoris Apostolakos, Başkan Yardımcıları Kiriakos Babasidis, Aleksandros Ofidis ve Genel Müdür Dimitris Arkiçeos ile biraraya gelen milletvekili ve Belediye Başkanı, Rodop ili tarım konuları ve OPEKEPE yetkisinde bulunan konuları ilgililendiren bir toplantı yaptılar.

Hayvan besiciliği sektörünün sorunları ve otlaklarda meydana gelen sorunlar toplantının gündem maddesini oluşturdu.

Söz konusu sorunların çözüme ulaşması ve hayvan besicilerinin Yeni Ortak Tarım Politikası (KAP) çerçevesinde haklarının geçerli olmaya devam etmesi için, OPEKEPE Merkezi’nin çözüm bulacağına dair Merkez Yönetimi tarafından güvence verildi.

Çeşitli hastalıklardan dolayı hayvanları telef olan hayvan besicilerinin desteklenmesi yönünde, 4.5 milyon euro ek tazminat verilmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu tazminat tüm ülke için geçerli olup, Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti ile Halkidiki iline yoğunluk verilmiştir.

Rodop ili hayvan besicileri, çiçek ve mavi dil hastalıklarından dolayı hayvanlarında yaşadıkları kayıpları telafi edebilmek ve bu sektörde faaliyet göstermeye devam etmeleri için, bu tazminatı alabilecektirler.

Son olarak, toplantıda verilen önemli bir diğer bilgi ise, tarım beyanlarında (OSDE) hataların düzeltilebilmesi için elektronik sistemin bu hafta sonuna doğru açılacak olmasıdır. Bu haber, tarım beyanlarında bulunan hatalardan dolayı ödemesi gerçekleşmemiş, Rodop ilindeki çok sayıda hayvan besicisi ve üreticiyi ilgilendirmektedir. Bu durumda bulunan tüm üretici ve hayvan besicileri, tarım beyanı yaptıkları kurumlara gidip, gerekli düzeltmeleri yapabilecektirler. Bu sistem 5 Aralık 2014 tarihine kadar açık olacaktır.

 

      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz