Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Mescide Yapılan Bombalı Saldırı ve İslamofobi Protesto Edildi

Atina’da Mescide Yapılan Bombalı Saldırı ve İslamofobi Protesto Edildi

0
0

Atina’da yaşayan Müslümanlar geçtiğimiz günlerde Mescide yapılan bombalı saldırıyı ve Yunanistan’da son döneme yükselişe geçen İslamofobik saldırıları protesto etmek üzere yürüyüş gerçekleştirdi.  

Atina’da yaşayan Müslümanlar, diğer göçmen toplulukları ile birlikte dayanışma içinde öğle saatlerinde Atina’da Fix Park’ta toplanarak geçtiğimiz günlerde Kato Patisia bölgesinde bir Mescide yapılan saldırıyı kınamak ve Yunanistan’da son döneme yükselişe geçen İslamofobik saldırıları protesto etmek üzere 3 Şubat Cuma günü bir yürüyüş gerçekleştirdi.  

Yürüyüşe Yunanistan Pakistanlılar “Birlik” Topluluğu, Bangladeşlilerin Hakları Konseyi, Sudanlı, Kamerunlu, Faslı, Kübalı göçmenler katılırken, SİRİZA Partisi ve değişik insan hakları savunucu platformları da destek verdi. 

Yürüyüşe katılanlar Bizaniu caddesinde bombalı saldırıya uğrayan Mescidin önüne kadar geldi ve burada yapılan konuşmaların ardından yeniden olaysız bir şekilde sloganlar atarak Fix parka geri döndüler. 

Yürüyüşe katılanlar ellerinde “Faşistler Mahallelerimizden Dışarıya”, “İslamofobi’ye Hayır” gibi yazılı pankartlar taşıdı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz