Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Görüştüler, Anlaşmaya Zemin Hazırladılar

Atina’da Görüştüler, Anlaşmaya Zemin Hazırladılar

2
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina’da ABD’li Senatörler Chris Murphy ve John Osoff ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ta hazır bulundu.

Dendias toplantıda yaptığı açıklamada, “Burada bulunmanızı ABD’nin Yunanistan’a ve daha geniş bölgeye verdiği büyük önemin bir göstergesi olarak görüyoruz.” dedi.

Doğu Akdeniz, Batı Balkanlar ve Yunanistan-ABD Savunma İşbirliği Anlaşması gibi konular, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın ABD’li Senatörler Chris Murphy ve John Osoff ile yaptığı görüşmenin odak noktasıydı.

Nitekim Dendias, Ekim ayında Washington’a yapacağı ziyarette Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması (Mutual Defence Cooperation Agreement -MDCA) imzalanmasının tahmin edildiğini belirtti.

Bakan Dendias, ziyaretlerinin, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanı Robert Menendez’in Atina ziyaretini takip ettiğini de hatırlattı.

Dendias, “Burada bulunmanız bölge ve Yunan-Amerikan ilişkileri, stratejik ikili işbirliğimiz için çok önemli bir zamanda geliyor. Ekim ayında Washington’a yapacağım ziyarette imzalayacağımıza inandığım Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması müzakerelerini sonuçlandırmaya çok yakınız.” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz