Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA ERMENİLER TÜRK BAYRAĞI’NI YAKTILAR, BÜYÜKELÇİLİĞE YÜRÜDÜLER

ATİNA’DA ERMENİLER TÜRK BAYRAĞI’NI YAKTILAR, BÜYÜKELÇİLİĞE YÜRÜDÜLER

21
0

Atina’da, 1915 olaylarını anmak için Sintagma Meydanı’nda toplanan Ermeniler Türk Bayrağı’nı yaktılar, buradan Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Yunanistan Ermeni Gençler Birliği’nin organize ettiği yürüyüşte, 100 kırmızı balonu gökyüzüne bırakıldı ardından Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği‘ne yürüyüşe geçildi. Ellerindeki bayraklar ve pankartlarla sloganlar atan gösterici grup, büyükelçiliği çıkan Rigillis Caddesi girişinde polis barikatına takıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, göstericilerin büyükelçiliğe yaklaşmasına izin verilmedi. “Kaybettiklerimizi mücadeleyle anıyoruz”, “Hatırlıyorum ve savunuyorum” sloganları atan gruba destek veren bazı Yunan ve Rumlar ise “Ermeni, Pontus, Kıbrıs, unutmuyorum, ortak mücadele, ortak düşman” şeklinde pano taşıdı.

Göstericiler polisin kendilerine Türkiye Büyükelçiliği’ne protesto bildirisi bırakmalarına izin verene kadar ellerinde mumlarla oturma eylemi yaptı. Burada Ermeni gençler, bir Türkiye bayrağı yaktı.

Öte yandan, Ermeni gençlerden bazıları, aralarında Atina Cihan Haber Ajansı muhabirinin yer aldığı basın mensuplarına sözlü tacizde bulundu. Tehdit edilen basın mensuplarının görev yapması engellendi. Grup, Azerbaycan Büyükelçiliği önünden geçerken “Karabağ Ermenistan’a aittir” şeklinde slogan da attı.

ATİNA’DA SİNTAGMA MEYDANI’NDA SOYKIRIM İDDİALARIYLA İLGİLİ SERGİ AÇTILAR

Atina’da Ermeniler, 1915 olaylarının 100’üncü yılı kapsamında parlamentonun karşısındaki Sintagma Meydanı’nda ‘soykırım sergisi’ açtı.

Atina’da Ermeniler, 1915 olaylarının 100’üncü yılı kapsamında parlamentonun karşısındaki Sintagma Meydanı’nda ‘soykırım sergisi’ açtı. Kurulan çadırda çeşitli sloganların yer aldığı afişler sergilenirken, kitap ve tişörtler satışa sunuldu.

Başkent Atina’da bu yıl da Yunanistan’daki Ermeni gençler tarafından kurulan ‘soykırım çadırı’nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yunan parlamentosunun karşısındaki Sintagma Meydanı’nda birkaç gün önce kurulan çadırda fotoğraf sergisinin yanı sıra kitap ve tişört satışı da yapılıyor. Türkiye aleyhine sert ifadelerin kullanıldığı afişler de sergileniyor. Türkiye’nin 1,5 milyon Ermeni’yi sözde soykırıma tabi tuttuğu iddia ediliyor. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz