Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da ABD ve Rus Büyükelçilikleri Arasında “Savaş” Çıktı!

Atina’da ABD ve Rus Büyükelçilikleri Arasında “Savaş” Çıktı!

0
0

ABD’nin Atina Büyükelçisi Goffrey Pyatt Yunan MEGA TV kanalına Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi. Büyükelçi Goffrey Pyatt yaptığı değerlendirmede, “NATO’nun iki önemli müttefiki arasında çıkacak olası bir çatışmadan, Avrupa-Atlantik ittifakının değer ve ilkelerine karşı çıkan rakiplerimiz yararlanacak; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karlı çıkacaktır.” İfadeleri, Rusya’nın Atina Büyükelçiliği’nin devreye girerek yazılı bir açıklama yapmasına sebebiyet verdi.

Son saatlerde Yunanistan’daki ABD ve Rus Büyükelçilikleri arasında bir “savaş” başladı. ABD’nin Atina Büyükelçisi Goffrey Pyatt’ın Rusya ve Putin hakkında sarf ettiği cümleler Rusya’yı rahatsız edince de Moskova bu açıklamayı yanıtsız bırakmadı ve cevap verdi.

Alışılmadık derecede sert bir diplomatik dil kullanan Rus Büyükelçiliği, “görünüşe göre Amerikan diplomatı Ukrayna’daki görev süresi boyunca edindiği saçma ve kabul edilemez tarzı ile konuşuyor.” Diyerek tepki gösterdi.

Rus Büyükelçiliği’nden yapılan anlaşmada şu ifadelere yer veriliyor:

“Atina’daki Amerikan Büyükelçisi’nin MEGA TV ile röportajda yaptığı açıklamada, Yunanistan ile Türkiye arasında olası yaşanacak bir gerginlik durumunda kazananın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olacağı ifadeleri saçmalık. Yabancı bir diplomatın kendisine böyle bir şeye izin vermesi kabul edilemez. Görünüşe göre, Büyükelçi bu uygunsuz tarzı Ukrayna’daki görev süresi boyunca edinmiş.

ABD’nin NATO içindeki anlaşmazlıkları uzun yıllar çözemediği bilinmektedir. Moskova’nın bu anlaşmazlıkları bir araç olarak kullanma niyeti olmadığı iyi bilinmektedir.

ABD’nin aksine, Rusya bölgede bir istikrar ve barış faktörü olmuştur ve olmaya devam etmektedir.”