Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina ve Lefkoşa’da Moraller Bozuk

Atina ve Lefkoşa’da Moraller Bozuk

0
0

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Brüksel’de yaptığı açıklamada, “Türkiye için anlaşmaya vardıklarımızda AB inandırıcılığını göstersin” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a Avrupa Birliği’nden soğuk duş, Miçotakis Türkiye’ye yaptırım ve silah ambargosu bekliyor, ancak görünen o ki beklenen olmayınca Atina’da hoşnutsuzluk hat safhada, moraller bozuk.

Miçotakis Brüksel’den yaptığı ilk değerlendirmede şunları dile getirdi.

“Avrupa Zirvesi’nin son derece zengin gündeminde, özellikle önemli olan iki konuyu seçiyorum.

Bunlardan ilki, Macaristan ve Polonya’nın bütçe ve kurtarma fonunun onaylanması için bekleyen veto ile ilgilidir. Uzlaşma teklifinin doğru yönde ilerlediğine ve bu öne çıkan sorunun bugün sona ereceğine inanıyorum.

Bildiğiniz gibi Yunanistan, kurtarma fonunun kaynaklarının nasıl kullanılacağına dair kendi ayrıntılı planını sunan ilk ülkelerden biridir ve mali krizin boyutu, kurtarma fonundan alınan paranın boyutu dikkate alındığında çok önemlidir ve Avrupa’nın gerçek ekonomilerine mümkün olan en kısa sürede düşmelidir.

Bizi ilgilendirecek ikinci konu ise Doğu Akdeniz’deki durum ve Türkiye ile ilişkilerimizdir. Bunun ötesinde, durum çok açık, çok net: AB’nin güvenilirliği.

Ekim Avrupa Konseyi’nde, tüm Devlet ve Hükümet Başkanları, Türkiye’nin ihlal edici davranışına devam etmesi halinde bunun sonuçları olacağına karar verdiler ve kararın tarihinin bu Avrupa Konseyi, Aralık Avrupa Konseyi olacağı konusunda müşterek karar verdik.

Şimdi artık Avrupa olarak biz kendimiz arasında anlaşmaya vardığımız konularda inandırıcılığımızın gerçek anlamda olup olmadığı görülecek. Anlaşmalara saygı duyulmalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz