Ana Sayfa Batı Trakya Haber Atina Bayram Öncesi Kapıları Türk Vatandaşlarına Açacak Mı?

Atina Bayram Öncesi Kapıları Türk Vatandaşlarına Açacak Mı?

1
0

Batı Trakya’da yerel ekonomi inim inim inliyor, Yunanistan Türk vatandaşların Yunanistan’a girişine halen müsade etmiyor.

Adalarda da aynı sıkıntıyı yaşanıyor. Ancak siyasi nedenlerden dolayı Yunanistan kapılarını Türk vatandaşlara açmamakta direniyor. Ama nereye kadar?

Bu durum karşısında esnaf tarafından kendisine baskı yapılan, Meriç (Evros) İli Ticaret Odası Başkanı Hristodulos Topsidis yetkililerden bölgedeki sınır kapılarının bir an önce Türk vatandaşlarına açılmasını talep etti.

Meriç (Evros) İli Ticaret Odası Başkanı Hristodulos Topsidis, Yunanistan Bağımsız Kamu Gelir İdaresi (AADE) Başkanı Yorgos Piçilis’e gönderdiği mektupla  Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişine izin verilmesini talep etti.

Topsidis mektubunda, Meriç (Evros) ilinden Türkiye’ye yönelik  tekrar hizmet vermeye başlayan açılan Çörekköy (Kastanies) ve Bahçeköy (Kipi) gümrük kapılarının Yunanistan’a gşrenlere değil Yunanistan’dan çıkanlara hizmet ettiğine vurgu yapıyor.

Başkan Topsidis mektubunda, yerel ekonominin turiste ihtiyacı olduğunu, bölge ekonomisinin canlanması için Türk ziyaretçilere sınırların kapalı tutulması kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Mektupta özetle şu ifadelere yer veriliyor:

“Özellikle Türk lirasının Euro karşısında düşüşünden dolayı ve Türk pazarlarının Yunan pazarına göre çok daha ucuz olduğundan, Yunanlı tüketiciler tarafından tercih edildiği iyi bilinmektedir. Ancak Türklerin bölgemizdeki turistik ziyaretleri kısmen bunun telafisi olarak işlev görüyordu.

Bunu göz önünde bulundurarak, yetkili Bakanlıklarla işbirliği içinde AADE İdaresini, gümrüklerin işleyişini, yerel ekonomimizi – en azından kısmen – canlandıracak olan Türk turistlerin girişine izin verecek şekilde gözden geçirmeye çağırıyoruz.

Özellikle Kastanies (Çörekköy) gümrük kapısı için, yerel halkın 2020 göç ​​krizinden duyduğu endişe tamamen giderilemediği için yeniden açılmasının bir bütün olarak tekrar ele alınması gerektiğine inanıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz