Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATATÜRK EVİ’NDE DÜZENLENECEK 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ HAKKINDA DUYURU

ATATÜRK EVİ’NDE DÜZENLENECEK 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ HAKKINDA DUYURU

11
0

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yıldönümünde 10 Kasım 2015, Salı günü Atatürk Evi’nde yapılacak  anma etkinliğine katılım için çok sayıda kurum, kuruluş, okul, dernek ve seyahat acentesi tarafından Başkonsolosluğumuza başvuruda bulunulmaktadır. Her yıl düzenlenen anma etkinliği tüm ziyaretçilerimize açıktır. Bununla birlikte, Ev’in bahçesinin kapasitesi sınırlı olduğundan, bahçeye girişte öncelik, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci gruplarına, çocuklara ve gençlere tanınacaktır.

 Ziyaretçilerimiz 10 Kasım’da Isaias Sokak’taki ana girişten saat 08.00’de alınmaya başlanacaktır. Kapının dışındaki geniş alan araçtan arındırılarak, katılımcılara törene yakın olabilecekleri ilave mekân sağlanacak, ayrıca buraya kapalı devre ekranlar yerleştirilecektir. Acil bir durumda caddeye çıkışı mümkün kılabilmek maksadıyla Başkonsolosluk tarafına ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Saat 09.05’de gerçekleştirilecek Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve T.C. Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın konuşmasının ardından törenin resmi bölümü sonuçlanacak ve Ev ziyarete açılacaktır. Okullarımızın özel anma etkinliklerini bahçenin bir bölümünde, belirli bir düzen içinde ayrıca gerçekleştirmelerine imkân sağlanacaktır. Sıralama, Başkonsolosluğumuza yapılan başvurunun tarihi ve öğrencilerin yaş grubuna göre (küçüklere öncelik tanınarak) yapılacağından, talepte bulunacak okullarımızın ivedilikle bilgi vermeleri yararlı olacaktır.

 Vatandaşlarımızın, Atamızın hatırasına duyulan saygı çerçevesinde toplanıldığının bilinciyle, tören esnasında, girişte sıra beklerken veya sonrasında günün anlam ve önemine uygun tutum benimsemeleri, ziyaretçi akışının güvenli bir şekilde sağlanması için Başkonsolosluğumuz görevlilerinin yönlendirmelerine uymaları önem taşımaktadır.

 Yerel makamlar, çok sayıda ziyaretçinin aynı anda şehre gelmesinden kaynaklanan trafik ve park yeri sorunu gibi hususlarda gerekli tedbirleri almaya çalışmaktadır. Ziyaretçilerimizin de Yunanistan’da geçirilecek süre içinde yabancı bir ülkede bulunulduğunun bilinci içinde hareket etmeleri ve trafik kurallarına uymaları beklenmektedir.

 Tören günü yaşanacak beklemelerin bir nebze önlenebilmesini teminen, 10 Kasım açık tutulacak Ev ziyaretinin 7 ve 8 Kasım 2015 tarihlerinde de gerçekleştirilmesi yerinde olabilecektir. Atatürk Evi, Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilmektedir.

 Değerli Vatandaşlarımıza saygıyla duyurur, 10 Kasım’da Atamızı Selanik’te bizlerle beraber anmayı planlayanlara  iyi ve güvenli yolculuklar dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz