Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATA TOPRAĞI SAMSUN’DA TESLİM EDİLDİ

ATA TOPRAĞI SAMSUN’DA TESLİM EDİLDİ

21
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, derneğimiz öncülüğünde bu yıl 29’cusu gerçekleştirilen “Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu” adı altında Selanik’ten Atatürk’ün doğduğu evden Batı Trakya’daki STK ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkansolosluğu tarafından alınıp getirilen ve 16 Mayıs Salı günü İpsala Gümrük Sahasında Devlet Töreni ile teslim aldığı Ata Toprağını, bu gün Samsun’da yapılan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” törenleri sırasında Samsun Valisi İbrahim Şahin’ne teslim etti.teslim etti. Normal şartlarda dün yapılması gereken tören yoğun hava muhalefeti sebebi ile bu güne ertelenmiş idi.

Samsun’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ile birlikte Batı Trakya Camiasını temsilen BTTDD Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük katıldı.

Saat 10.00’da başlayan resmi törene katılarak Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden alınıp getirilen ve İpsala’da resmi törenle teslim alındıktan sonra,Samsun’da teslim sırasında Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ” Büyük Türk Milletinin bir parçası olan Batı Trakya Türkleri adına her yıl olduğu gibi derneğimizin bu yıl da kurtuluştan – kuruluşa uzanan süreçte ilk adımın atıldığı gün yola çıkarak, bugün 19 Mayıs gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evinden getirdiğimiz kutsal emaneti onur ve şerefle halkımızın huzurunda size teslim ediyoruz. Coğrafyamızda tam bağımsız ve özgür cumhuriyetimize karşı yapılan tüm dış saldırılar karşısında toplumsal bütünlüğe ve barışa hizmet eden, kurucu ve manevi değerlerimize sahip çıkarak milletçe el ele, güçlü ve istikbali parlak bir millet olarak yola devam edeceğimize inancımız tamdır, saygı ile arz ederiz” diyerek, Samsun Valisi İbrahim Şahin’e teslim etti.

Tören esnasında ayrıca Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Samsun Valisi İbrahim Şahin’e günün anısına bir plaket sundu.

Daha sonra yapılan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” anma gösterileri ile tören devam etti.

Genel Başkan ve Üsküdar Şube Başkanı ayrıca Samsun Mübadele Derneğini ve Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz