Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ASKERİ UÇAKLARLA YUNANİSTAN’A PARA TAŞIYORLAR

ASKERİ UÇAKLARLA YUNANİSTAN’A PARA TAŞIYORLAR

18
0

Dün geceden beri askeri nakliye uçaklarıyla Yunanistan’a para taşıyorlar. Yunanistan’da bankaların nakitsiz kalmasından sonra seferber edilen C 130 tipi askeri nakliye uçakları olağanüstü olarak gerçekleştirdikleri uçuşlarla nakit sıkıntısa çözüm verebilmek üzere para taşımaya başladılar.

Yunanistan Parlamentosunda yapılan oylamanın hemen ardından Yunanistan’a yardım paketi kapsamnında ΕLA tarafından 900 milyon euro’nun acilen bankalara verilmek üzere getirildiği belirtiliyor. Böylece bankalardaki ATM’lerin sabahın erken saatlerinden itibaren 50 ve 20 euroluk banknotlarla doldurulduğu ifade ediliyor. 

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunan bankalarına acil kredileri devam ettirme kararı aldı. AMB Başkanı Mario Draghi Acil Likidite Desteği (ELA) kapsamındaki yardımların çerçevesinin genişletildiğini açıkladı. Frankfurt’taki AMB Yönetim Konseyi toplantısının ardından konuşan Draghi, bir haftalığına miktarın 900 milyon euro yükseltildiğini kaydetti. Yunan bankalarını ayakta tutabilmek için AMB haziran sonuna kadar ELA programından yardımları sürekli artırmış, ardından yeni krediler vermemiş ancak borç geri ödemesi de talep etmemişti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz