Ana Sayfa Batı Trakya Haber Aşırı Sağanak Yağmur Karagözlü’yü Vurdu

Aşırı Sağanak Yağmur Karagözlü’yü Vurdu

23
0

Gümülcine Belediyesi’ne bağlı Karagözlü köyü dünkü kötü hava nedeniyle şiddetli sel felaketini yaşadı ve on ev ciddi sorunlarla karşılaştı.

Gümülcine Belediyesi yayınladığı duyuruda Karagözlü köyünde olağanüstü hal ilan edilmesini talep ediyor.

Dün yaşanan sel felaketinden Rodop ilinin Karagözlü köyü de etkilendi. Karagözlü köyünde ikamet eden yaşlı bir çift sel suları nedeniyle evlerinde mahsur kaldı, ancak itfaiye ve polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıldılar ve önlem amaçlı Gümülcine Sismanoglio devlet hastanesine kaldırıldılar.

Sel suları nedeniyle köyde 10 ev ciddi zarar gördü. Gümülcine Belediyesi yardımcı olmak üzere geçici olarak barınacak bir yere sevk etmek üzere kendileriyle görüştü, ancak kendilerinin şimdilik köy camisinde kalmayı tercih ettikleri belirtiliyor. Ancak Kızılhaç kendilerine battaniye verdi. Yemekleri de şu an Gümülcine Belediyesi tarafından temin ediliyor.

Bugün Gümülcine Belediyesi’nin Teknik Hizmetler Müdürlüğü, Çevre ve Sivil Koruma Dairesi ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yöneticilerinden oluşan bir heyet, yağışların neden olduğu hasarı değerlendirmek ve kayıt altına almak için Karagözlü köyünde incelemelerde bulundu. Kaydın amacı, ikamet edenlerin hazırlanacak rapora istinaden tam tazminat almalarıdır. Bu rapor Gümülcine Belediyesi Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığına gönderilecek.

Ayrıca, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Sivil Koruma Dairesi aracılığıyla Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Sivil Koruma Dairesi’ne olağanüstü hal ilan edilmesi ve etkilenen bölgenin sınırlandırılması talebinde bulunan bir mektup gönderdi.

Son olarak, Lissos ve Vozvozis nehirlerinin kıyılarına yakın kırsal alanlarda, Murhan, Küçük Sungurlu, Büyük Sungurlu, Cambaz, Kargılısarıca, Karagözlü, Otmanlı, Kalanca, Bayatlı, Ortakışla ve Nuhçalı bölgelerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Rodop İlinde 45.000 dönüm Sular Altında, 1500 canlı baş hayvan kayıp.

Rodopi ile ilgili olarak Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Müdürü Andreas Likurencos, Atina Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Rodop ilinden kendisine bilgi akışı yapıldığını, bu bilgiler doğrultusundaRodop ili genelinde 45.000 dönümlük arazinin sular altında kaldığını, bunlardan 8.000 dönüm tahıl ekili araziler olduğunu, bunun yanında yonca yetiştiriciliği ve birkaç sebze bahçesi bulunduğunu belirtiyor. Ancak zarar gören bir diğer sektör de hayvan besicileri. Sel suları nedeniyle değişik bölgelerde suların altında kalan canlı baş hayvan ağıl ve damlarda küçük büyük yaklaşık 1.500 canlı hayvan kaybının olduğu açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz