Ana Sayfa Uncategorized Aşılı Vatandaşlar İçin Yarından İtibaren Yasaklar Bitiyor! Özgürlük Geliyor!

Aşılı Vatandaşlar İçin Yarından İtibaren Yasaklar Bitiyor! Özgürlük Geliyor!

0
0

Yunanistan’da Covid-19 pandemisine karşı aşılı vatandaşların bulundukları bölgenin epidemiyolojik rengi ne olursa olsun, vakaların sayısı ne olursa olsun, 9 Ekim Cumartesi gününden itibaren yaklaşık 6,1 milyon aşılı vatandaş seyahat, eğlence ve restoranlarda yemek yeme özgürlüğüne kavuşuyor.

Dün ilgili açıklamaları yapan Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in karakterize ettiği normale dönüş, 15 günde bir Uzmanlar Komitesi bilim adamlarının değerlendirmesi ve gerektiğinde incelemesi altında olacak.

Bu kapsamda önümüzdeki 15 gün boyunca belirli saatler için trafik yasağı tedbiri de olmayacak, eğlence yerleri, restorantlar ve benzeri işletmeler müzikli olacak. Bütün bunlar aşılı vatandaşlar için normal şekilde çalışacak.

Aşılı ve aşısızlara ne uygulanacak?

Özellikle Sağlık Bakanının belirttiği gibi, hazır yemek lokanta restoran ve benzeri işletme sektöründe ve tamamen kapalı veya açık alanlarda, tam aşılı kişilerin girmesine izin verilen alanlarda herhangi bir kısıtlama olmayacak. Başka bir deyişle, münhasıran oturma, kişi sayısı, müzik, dans, çalışma saatleri vb. için geçerli herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.

Antiseptik ile ilgili kişisel hijyen korunma önlemlerine uyulacak, personel için öngörülen tüm önlemler, yani maske kullanımı ve kişisel korunma ile aşısız personel için haftada iki kez rapid test kontrolleri devam edecek.

Karma eğlence mekanları için kısıtlamalar olduğu gibi geçerlidir, çünkü Sağlık Bakanı’nın dediği gibi “Amacımız aşılıları korumak ama aynı zamanda çok daha fazla risk altında olan aşısızları da korumak”.

Karma alanlarda aşılıların aşısızlarla bir arada olacakları da göz önünde bulundurulduğunda, aşısızların son 24 saat içinde rapid test yapma zorunluluğu bulunuyor ve aynı zamanda herkes için de maske kullanımının zorunlu olacaktır.

Kuzey Yunanistan riskin yüksek olduğu bölgelerden biri. Doğu Makedonya ve Trakya’nın 4. Sağlık Bölgesi’nde yaklaşık 1 milyon aşısız vatandaş bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz