Ana Sayfa Yunanistan Haber Aşı Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

Aşı Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

1
0

Yunanistan’da seyahat için aşı belgesi nasıl ve nereden alınır, bir ilden başka bir ile ve adalara seyahat etmek için neler gereklidir.

Yunanistan’da Koronavirüs aşısı yaptıran vatandaşlar, ülke içinde bir ilden başka bir ile ve adalara seyahat etmek için aşı sertifikası almak üzere harekete geçti.

Seyahat etmek isteyen vatandaşların aşı belgesi alarak geçerli olabilmesi için aşının ikinci dozunun yapıldığı günden itibaren 14 gün geçmişse kullanılabilir.

Adalara feribot veya hava yolculuğu için – Lefkada, Evia ve Salamina hariç – ibraz edilmesi zorunlu olanlar: aşıdan ikinci dozdan 14 gün sonra bir aşı sertifikası veya 72 saatlik negatif bir PCR testi veya 24 saatlik hızlı tanı testi, 24 saatlik kendi kendine test veya Koronavirüs geçirmiş olanlar için ise 2 ila 9 ay sonra hastalığı geçirdiğine dair geçerli olan bir sertifika.

Vatandaşlar aşılandıklarına dair belgeyi Vatandaşa Hizmet Merkezlerine (KEP) başvurabilir ve temin edebilirler.

Ayrıca sertifika, aşı türüne bağlı olarak son aşılama dozunun ertesi günü ve çevrimiçi platform https://emvolio.gov.gr (Taxisnet kodları kullanılarak) üzerinden temin edilebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz