Ana Sayfa Türkiye | Dünya Artık Türkiye’ye Girişlerde Koronavirüs Testi Gerekli

Artık Türkiye’ye Girişlerde Koronavirüs Testi Gerekli

2
0

28.12.2020 tarihinden itibaren Türkiye’ye giriş yapacak olan yolcuların Koronavirüs testi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği tarafından 25.12.2020 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, 28.12.2020 tarihinden itibaren yurtdışından hava yolu ile, 30.12.2020 tarihinden itibaren kara, hava ve deniz yolu ile Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin ülkeye girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

DUYURU

“Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisine yönelik olarak; ülkemizdeki ve dünyadaki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilmekte, bu kapsamda Pandeminin ülkemizdeki kontrolüne yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Bu kapsamda, ülkemize Yeni Varyant COVID-19 girişinin engellenmesi amacıyla; 28.12.2020 tarihinden itibaren yurtdışından hava yolu ile, 30.12.2020 tarihinden itibaren kara, hava ve deniz yolu ile Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin ülkeye girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Negatif PCR testi ibraz etmeyen kişiler konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya alınacak, konaklayacak yeri olmadığını belirtenler ise İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek mekanlarda karantina altına alınacaktır.

Karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların karantinası 7. günün bitiminde sona erdirilecek ve PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılacaktır.

Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.”

Saygılarımızla duyurulur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz