Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ARONİA MEYVESİ KURCALI AZINLIK İLKOKULUN’NDA TANITILDI

ARONİA MEYVESİ KURCALI AZINLIK İLKOKULUN’NDA TANITILDI

17
0

Kozlukebir Belediyesi, Aronia meyvesinin Rodop ve İskeçe illerinde yetiştirilmesinden, satışının yapılmasından sorumlu ziraat mühendisleri İbrahim Mehmet ve Kostandinidis Babis ile işbirliği yaparak Pazartesi günü Aronia meyvesinin Kurcalı Azınlık İlkokulu’nda tanıtılmasını sağladı.

Rus yaban mersini olarak da bilinen kan şekeri, tansiyon, kanser, cilt rahatsızlıkları, mide problemleri ve stres gibi sıkıntılara faydası olan ve B6, B2, E vitaminleri açısından oldukça zengin olan Aronia meyvesi, Pazartesi günü öğleden sonra okulun bahçesinde İbrahim Mehmet, Kostandinidis Babis ve Güner Çıtır tarafından öğrencilere tanıtıldı.

Ziraat mühendisleri, tanıtımda minik öğrencilere ve öğretmenlere Aronia’nın faydaları hakkında bilgiler verdiler. Tanıtıma veliler de katıldı. Bu nedenle mühendisler,  meyven alternatif ürün olarak ekildiğinde aile bütçesine katkısı konusunda velileri de bilgilendirdiler.

Meyve ekildiğinde aile bütçesine ne kadar ek gelir getireceği, hangi bölgelerde nasıl yetiştirilebileceği konularında bilgiler veren mühendisler daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Kurcalı Azınlık İlkokulu’nda yapılan tanıtımda, Kozlukebir Belediyesi’ni Kozlukebir Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sebahattin Arabacı temsil etti.

Yapılan tanıtımın ardından Kurcalı Azınlık İlkokulu Müdürü Mehmet Care, Aronia meyvesinin öğrencilere ve velilere tanıtılmasına vesile olan Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’e, başkan yardımcısı Sebahattin Arabacı’ya ve ziraat mühendisleri İbrahim Mehmet ve Kostantinidis Babis’e teşekkür etti.

Başkan yardımcısı ve mühendisler de Aronia’nın okulda öğrencilere ve velilere tanıtılmasına olanak sağlayan okul müdürüne teşekkür ettiler.

Tanıtımın sonunda mühendisler tarafından evlerinde yetiştirmeleri için 62 öğrenciye birer Aronia fidanı hediye ettiler.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz