Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ARAÇ MUAYENE MERKEZLERİNİN ÖNÜ MOTOSİKLET DOLDU

ARAÇ MUAYENE MERKEZLERİNİN ÖNÜ MOTOSİKLET DOLDU

14
0

Gümülcine’de araç muayene istasyonlarının önü motosikletlerle doldu taştı. Yunanistan’da 50 cc ve üzeri motosikletlerin zorunlu olarak araç muayenesinden (KTEO) geçecek olmasından dolayı motosiklet sahipleri araç istasyonlarına akın etti. Motosikletini kontrolden (KTEO) geçirmeyen motosiklet sahiplerini bu sabahtan itibaren cep yakan cezalar bekliyor.

Motosiklet ruhsatı 2001 yılı öncesi verilmiş olan motosikletler teknik kontrolden geçmemiş olan 50 cc ve üzeri motosiklet sahiplerine 400 euro trafik cezası kesilecek. Trafik polisi tarafından ilk kontrolde kesilecek ceza 10 gün içerisinde motosiklet sahibi motosikletini kontrolden geçirmesi durumunda kesilen cezanın sadece 50 eurosunu ödeyecek.

Yapılan teknik kontrolden (KTEO) sonra verilen kontrol belgesi 2 yıl, ses kirliliği kontrolü için ise verilen kontrol belgesi 1 yıl geçerli olacak. Bu işin maliyeti ise motosiklet sahiplerinin cebine 20,33 euro ek yük getirecek.

İlgili bakanlık tarafından zamanında motosiklet sahiplerine haber verilmediğinden dolayı herkesin aynı anda motosikletini kontrolden geçirmesinin mümkün olamayacağını ve bugün yarın bir uzatma verilmesi bekleniyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nden verilen ruhsata sahip olan 3 veya 4 tekerlekli motosikletler ise şimdilik bu kontrolden muaf tutuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz