Ana Sayfa Yunanistan Haber Apostolakis: “Türkiye Dayanıklılığımızı Deniyor, Mesele Tırmanışa Ulaşmak Değil”

Apostolakis: “Türkiye Dayanıklılığımızı Deniyor, Mesele Tırmanışa Ulaşmak Değil”

5
0

Yunanistan savunma Bakanı Apostolakis, “Türkiye dayanıklılığımızı deniyor, mesele tırmanışa ulaşmak değil” açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanı Evaggelos Open televizyonuna katıldığı bir programda gazeteci Eli Stai’nin sorularını yanıtladı ve Türkiye’ye yönelik yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin S-400 Savunma Sistemi almasından ötürü duyduğu tedirginliği dile getirdi ve Ege Denizi’nde bir kaza olmazsa eğer sıcak çatışma çıkmasının mümkün olmayacağınız söyledi ve özetle şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye dayanıklılığımızı deniyor ve ne söylüyorsak eğer gerekirse yapma isteğine de sahip olduğumuzu bilmelidir. Ankara her daim bazen şiddetli bazen de dengeli olarak sahip çıkmaya çalışıyor.

Türkiye’nin etrafındakilerle, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’yle sorunları var. Türkiye’nin öncelikli sorunu Yunanistan değil.

Çok büyük dikkat gerekli, sakin olmalı ve yanan ateşe yağı atan biz olmayalım. Her türlü durumu yönetmekte deneyimimiz var. Türkiye’nin iddialarının yasal desteği yok. Silahlı Kuvvetlerimiz caydırıcı olarak işlemektedir. Mesele tırmanışa ulaşmak değil.

Hulusi Akar ile görüşlerini konuştuğumuzda, samimi bir şekilde Ege’deki gerilimin, yetkilerinin içinde düşürülmesinin yollarını araştırdıklarını dile getiriyor. Ege’de eğer bir yanlış yapmazsak bir kaza olmayacak.

Türkiye ile ABD arasında ilişkiler bozulmayacak. Bir çözüm bulma şansı bir kopuştan daha fazladır. ABD, komşumuzu önemli bir müttefik olarak görüyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz