Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAPÇI HALKINDAN ALTIN ARAMAYA BİR KEZ DAHA ‘HAYIR’

ŞAPÇI HALKINDAN ALTIN ARAMAYA BİR KEZ DAHA ‘HAYIR’

13
0

Dedeağaç ilinin Göreci ile Rodop ilinin Şapçı bölgelerindeki altın arama girişimini protesto etmek için 13 Eylül Cuma akşamı Şapçı ilçesinde altına HAYIR mitingi düzenlendi.

Rodop-Meriç İlleri Altına Karşı Mücadele Platformu üyelerinin organize ettiği altın aramaya HAYIR mitingi Şapçı ilçesinde belediye binası önünde düzenlendi. Mitinge SYRİZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Maraonya Belediye Başkanı İoannakis İlias, Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Mitingde yerel yöneticiler konuşmalar yaptılar. Yöneticiler altın aramaya şiddetle karşı olduklarını tekrar yenilediler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve bölgenin geleceği, doğal zenginliklerinin yok edilmesine izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından miting programı Balkananatolia, NOTA Arriana, Giritli öğrencilerden oluşan müzik grupları konser verdiler, altın aramaya şarkılarla tepkilerini dile getirdiler. Miting de Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Folklor Derneği’ de sahne aldı. Folklor grubu sergilediği birbirinden güzel halk oyunları ile mitinge renk kattı.

Mitingde yapılan konuşmalarla birlikte çok sayıda pankartta açıldı. Bununla birlikte yerel ürünlerin önemi dikkat çekmek için miting alanında çok sayıda açılan stantlarda farklı yerel ürünler satıldı.

Mitingi düzenleyen Altına Karşı Mücadele Platformu üyeleri katılımcılara  siyanürle altın arama çalışmaları neticelerinde 2000 yılında Romanya’da ve 2006 yılında Türkiye’de yaşanmış  olumsuz olaydan fotoğrafların kullanıldığı ve “Altıncıların yalanlarına hayır” sloganının kullanıldığı bilgilendirme broşürleri dağıttılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz