Ana Sayfa Batı Trakya Haberler APACHE HELİKOPTERLERİNİN DESTEKLENMESİ KONUSUNDA YUNANİSTAN İLE İSRAİL ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

APACHE HELİKOPTERLERİNİN DESTEKLENMESİ KONUSUNDA YUNANİSTAN İLE İSRAİL ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

26
0

Apache saldırı helikopterlerinin desteklenmesi konusunda Yunanistan ile İsrail arasında anlaşma sağlandı.

AH-64A + Apache saldırı helikopterlerinin desteklenmesi konusunda Yunanistan ve İsrail arasında anlaşma sağlandı. Yunanistan Kara Kuvvetleri’ne ait 19 adet AH-64A saldırı helikopterlerinin modernizasyon ve geliştirilmesi konusunda ΓΔΑΕΕ ve SIBAT’ın anlaştıkları belirtiliyor.

Sağlanan anlaşmayla İsrail’in elinde AH-64A+ Apache helikopterlerine yönelik bol miktarda yedek parça bulunduğu belirtilirken, Yunanistan’ın bunlardan büyük ölçüde faydalanacağı ifade ediliyor.

İlk etapta 19 adet AH-64A+ Apache helikopterlerinin yenileme çalışmaları bakım ve modernizasyonunda kabloların değiştirilmesi, yeni bilgisayar sisteminin monte edilmesi, helikopterin ana gövdesinin altına gondol taşıyıcısının yerleştirilmesi olarak sıralanıyor.

Ek olarak, İsrail helikopterlerinde bulunan kendini koruma sistemi, elektronik savaş, iletişim, müttefik dost güçleriyle birlikte çalışma sistemi, savaşma kabiliyeti yönetimi ve İsrail’in Spike-LR tanksavar füzeleri ve Rafael şirketinin laser bağlantılı GATR-L roketleri konusunda karşılıklı görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz