Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Α.Ε. ΚΑΠΝΑ ΘΡΑΚΗΣ” ANONİM ŞİRKETİ KURULUYOR

“Α.Ε. ΚΑΠΝΑ ΘΡΑΚΗΣ” ANONİM ŞİRKETİ KURULUYOR

20
0

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi 23 Nisan Çarşamba günü ara genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başta Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere köy temsilcileri katıldı.

Gümülcine’deki Filia otelinde gerçekleşen toplantının gündem maddeleri başta tütün alım satımı için Anonim şirketi kurma çalışmaları ve kurul üyelerini bilgilendirme toplantısı olarak belirlendi.

Toplantıda Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin artık Anonim şirketi kurma zamanının geldiğini, bu toplantıda ilk adımı atacaklarını belirterek, bunu kurul üyelerinin onayına sundu. Oylama öncesi Başkan Hüseyin Esat, kurul üyelerini bilgilendirdiği sırada ufak çaplı tartışmalar yaşandı. Daha sonra oylamaya geçilerek, oylama sonucunda 61 kurul üyesinde 57 kişi anonim şirketin kurulmasına evet oyu kullanırken 4 kişi de bu şirketin kurulmasına karşı çıkarak hayır oyu kullandı.

Daha sonra Kooperatif yönetim kurulunun belirlediği anonim şirketinin geçici yönetim kurulu adaylarının isimleri açıklandı. Bu isimler; Emin Celalettin, Nuri Sebahattin, Murat Hüseyin, Mustafa Nurettin, Bıyıklı Fehim, Bilal Hasan olarak belirlendi. Kurul üyeleri arasında yapılan oylamada, Anonim şirketinin geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Emin Celalettin (Hacıköy), Nuri Sebahattin (Sirkeli), Mustafa Nurettin (Kalfa).

Α.Ε. ΚΑΠΝΑ ΘΡΑΚΗΣ

Anonim şirteninin ismi  “Α.Ε. ΚΑΠΝΑ ΘΡΑΚΗΣ” olarak belirlendiği oylama sonucunda Başkan Hüseyin Esat geçici yönetimin anonim şirketi kurulmasının ve resmiyet kazanmasının ardından yeni yönetim kurulu seçimlerinin yapılacağı ve bu yönetime kurul üyelerinden herkesin aday olabileceğinin altını çizdi. Daha sonra kurul üyelerinden tam yetki (vekalet) isteyen Başkan Esat, üyeler bu yetkiyi oybirliğiyle vermiş oldu.

Toplantıda her zaman en iyisini yapmaya çalıştıklarını, fikir ve düşüncelerini herkesle paylaşmaya özen gösterdiklerini belirten Esat, burada da zaman zaman kendilerinin hata yapabileceklerini ve bu yüzden şimdiden kurul üyelerinden özür dilediğini ifade etti.

SİNGAPUR’DA FUARA KATILACAK

Geçen yıl Kooperatif olarak bölge tütününün tanıtımı için Almanya’nın Hamburg şehrinde ve daha sonra bu yıl da Dubai’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen fuarlarla katıldıklarını anlatan Başkan Esat, bu fuarlarda beklenen ilgiyi gördüklerini ancak kesin bir sonuç alınabilmesi için bu fuarlara devamlı katılımın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden önümüzdeki aylarda Singapur’da düzenlenecek olan fuara katılmak istediklerini ve ancak buna genel kurulun karar vereceğini ifade etti. Daha sonra genel kurul üyeleri oybirliğiyle kooperatifin Singapur’daki katılmasına karar verdi.

Toplantının son bölümünde Tarla bildirimi (Dilosi Kalliergieas) konusuna değinen Başkan Hüseyin Esat kurul üyelerine bilgi verdi. Geia şirketinin kendilerinden bir pay istediğini, kooperatifin de bunu kabul etmediğini belirten Esat, görüşmelerin devam ettiğini en kısa sürede Tarla bildirim işlemlerine başlanacağını söyledi.

Öte yandan Başkan Hüseyin Esat, kooperatif en son ara genel kurulun 1999 yılında yapıldığını ve bugüne kadar yapılmadığını sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz