Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANNA FRANGUDAKİ VE EKİBİNDEN BTAYTD’YE ZİYARET

ANNA FRANGUDAKİ VE EKİBİNDEN BTAYTD’YE ZİYARET

15
0

“Müslüman Çocukların  Eğitimi” sorumluluları Anna Frangudaki ve Thalia Dragona 17 Eylül 2012 Pazartesi gecesi saat 21.00’ de BatI Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret etti. Programın bilimsel danışmanı Nelli Askuni ile Eğitim merkezlerinin (KESPEM) sorumlusu Andreas Notaras de onlara eşlik etti.

 

Ana konusu azınlık eğitimi olan toplantıda, Dernek Başkanı Erkan Ruşen, Asbaşkan Osman İsmail,  Genel Sekreter Ayfer Mustafaoğlu, Kasadar Halit Mehmet ve Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Kurak ile Hüseyin Hafız Ahmet de hazır bulundu.

Anna Frangudaki ve ekibi, BTAYTD Yönetim Kurulu Üyelerine program ve faaliyetlerini ayrıntılı olarak anlattı.

 

Azınlık eğitimi ile ilgili sorunları ve talepleri dile getiren BTAYTD Yönetim Kurulu Üyeleri, özellikle Türkçe ve Yunanca eğitim verecek azınlık anaokullarının,  Lozan Barış Antlaşmasına ve Uluslararası anlaşmalara uygun olarak, zorunlu eğitimin bir parçası olarak açılması gerekliliğinin altını çizdiler.

 

Anna Frangudaki, anadilde eğitim verilmesine karşı olmadığını, çift dilli eğitime olumlu baktığını lakin Lozan Barış Antlaşmasının günümüz koşullarına, modernleşen dünya koşullarına uyum sağlayamadığını, geçtiğimiz asrın antlaşması olduğunu, dolayısıyla buna dayanılarak yapılan azınlık eğitiminin istenilen, arzu edilen başarıyı sağlayamadığını ifade etti. Frangudaki, Amerikada uygulanan çift dilli eğitim modellerine değinerek , azınlık okullarında, Türk ve Yunan kökenli öğretmenlerin, dersleri öğrencilere aynı anda anlattığı çift dilli bir eğitim modelinin faydalı olacağına inandığını söyledi. Ayrıca,  Anna Frangudaki ve ekibi, Selanik Özel Pedagoji Akademisinin zamanında adeta kanayan bir yara olduğunu ve kapatılmasının yerinde bir karar olduğunu da belirtti.

 

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, BTAYTD Yönetim Kurulu Üyeleri ile Anna Frangudaki ekibi, Türkiye üniversitelerinden mezun dernek üyelerine , Yunanca öğretecek ve Yunanca dil bilgilerini geliştirmeye yönelik kursu da programa dahil etme olasılığı üzerine fikir alışverişinde bulundular.

 

BTAYTD YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz