Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANLAŞMA, BAKAN YARDIMCISINI İSTİFA ETTİRDİ

ANLAŞMA, BAKAN YARDIMCISINI İSTİFA ETTİRDİ

28
0

Yunanistan Çalışma Bakanı Yardımcısı Yannis Kuçukos istifa etti.

Bakan Yardımcısı’nın bürosundan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer alıyor.

 

“Borçun kesilmesi ve yeni kredi anlaşmasının ülkemiz için en kötü koşullar altında gerçekleştiğinin hepimiz farkındayız. Ne yazık ki bu zor ve sancılı sürecin sonucunda yapılan anlaşma sadece sert değil, işçiler için sancılıdır.

 

Bize borç verenler, Çalışma Bakanlığı’nın önerilerini göz ardı ettiler ve Ekonomi Bakanına da şantaj yaparak, bilmediğiniz dayatmalarla iş ilişkileri yapısını ve işçilerin elde ettiklerini, anayasaya aykırı tedbirlerle, Uluslararası Sözleşmeler ve Avrupa müktesebatına karşı önlemleri dayattılar.

 

Böylece, Uluslararası Para Fonu’nun amaç ve hedefleri hakkında başlardaki korkumuz doğrulanıyor, bunlar sadece saplantılara bağlı değil, ancak özel çıkarlara hizmet ettiği açıktır, Kamu Maliyesi ve ekonomide durgunluk önlemlerindeki olumsuz etkisi göz ardı ediliyor.

 

Her durumda, ne olursa olsun Uluslararası-Avrupa bağlamında ve piyasaların rolü, ülkenin bulundu bu trajik durum için talihsiz bir sorumluluktur ve ben de birkaç ay için Çalışma Bakanı Yardımcısı olarak görev yaptım, bana düşeni üstleniyorum.

 

Ancak ND Partisinin 2004-2009 yıllarındaki aptal ve yıkıcı politikasıyla ülkeyi fazlasıyla borçlandırdığına, ve de PASOK Partisi yöneticileri ve ekonomik kurmayları hükümetin ilk aylarında gündeme getirmedi ve sorunun büyüklüğünü gerektiği şekilde doğru yönetemedi ve karşı karşıya kaldı.

 

Açıkçası sorumlu bir Çalışma Bakanı Yardımcısı olarak karar verilen önlemleri uygulayamam ve onun için bugün Başbakana istifamı sundum.

 

Ben bu işbirliğimiz için Yorgos Kutrumanis’e teşekkür etmek istiyorum ve çaba sarfetmeyi bırakmayacağım, nasıl ve ne kadar yapabilirsem, müzakere edilen açık konularda en düşük maliyetle de olsa.

 

Son olarak hemşehrilerime sesleniyor ve her zaman olduğu gibi gelecekte ve şimdi de yanlarında olacağım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz