Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANKARA’DA BATI TRAKYA RÜZGARI ESTİ

ANKARA’DA BATI TRAKYA RÜZGARI ESTİ

29
0

Ankara’da Batı Trakya Türk Birliği Daveti üzerine İskeçe’nin Ova bölgesinden bir heyet Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği “7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri”ne katıldı.

Keçiören Belediyesi organizasyonu ve Batı Trakya Türk Birliği davetlisi olarak katılan İskeçe Ova bölgesi heyeti, kalaba kent meydanı’ndaki Batı Trakya Kültür Evini Ova bölgesinin kıyafet ve tarihini anlatan meteryaller ile güzelleştirdi.

Etkinliğin katılımcıları Ankara’daki Batı Trakyalılar ve Batı Trakya Gönüldaşlarının yanısıra Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu ve yönetimi, Keçiören Belediye Başkanı sayın Mustafa Ak, Rodos-İstanköy Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ve heyeti, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı ile Müzik ve Halk Dansları Topluluğu heyeti, İskeçe Ova Bölgesini Temsilen Ali Salihoğlu ve heyeti katılım sağladı.

“Batı Trakya Günü” olarak kutlandı

10 Haziran Cuma günü “Batı Trakya Günü” olarak kutlandı.  Kutlama öncesi Estergon Kalesi’nde iftar yemeği yendi, dualar edildi ve devamında etkinlik alanına geçilerek Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa AK’ın teşrifleri ile
Batı Trakya’nın kültür zenginliği olan ve örf-âdetlerini yansıtan dikiş-nakış ve giysilerinin yanısıra Batı Trakya ve Rodos’un eski fotoğraflarının sergilendiği “Batı Trakya Evi”nin açılışı gerçekleştirildi. Değerli Belediye Başkanı Sayın Mustafa AK ve diğer seçkin davetlilere Batı Trakya kahvesi ikram edildikten sonra hep birlikte etkinlik alanına geçildi. Burada Çorlu Belediyesi Müzik Topluluğunun birbirinden güzel Rumeli türküleri ile coşan misafirlere hemen devamında Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu olağanüstü güzel Batı Trakya ve Rumeli dansları ile unutulmaz bir gece yaşattı.

11 Haziran Cumartesi günü de gerek Batı Trakya’dan gelen gerekse Çorlu Belediyesi Müzik ve Halk Dansları Topluluklarının birlikte katıldıkları tam günlük yoğun bir Ankara tanıtım gezisi düzenlendi. Bu çerçevede Beştepe Külliyesi Millet Camiinden başlanan gezi, Hacı Bayram Camii, Ankara Kalesi, Eski Meclis, Anıtkabir, Keçiören teleferik ve Akvaryum ziyaretleri ile devam etti.

Katılımcı Heyetler 12 Haziran Pazar günü Ankara – Batı Trakya Türk Birliği ve Keçiören Belediyesi yetkilileri tarafindan otellerinden uğurlandılar.

Emeği geçen herkese, ovamız adına sonsuz teşekkürler. Allah kendilerinden razı olsun.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz