Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANEK’İN “ELEFTHERİOS VENİZELOS” YOLCU GEMİSİNDE YANGIN ÇIKTI!

ANEK’İN “ELEFTHERİOS VENİZELOS” YOLCU GEMİSİNDE YANGIN ÇIKTI!

28
0

Yunanistan en büyük yolcu kapasiteli Eleftherios Venizelos gemisinde yangın çıktı.

Yunanistan’da ANEK şirketine ait 875 yolcusu ve 141 kişilik mürettebatıyla Pire’den (Pireas) hareket eden ve Girit Adası’na seyreden Eleftherios Venizelos isimli yolcu gemisinde yangın çıktı.

Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece yarısında Pire’den Girit Hania’ya gitmek üzere denize açılan Eleftherios Venizelos gemisinde İdra adası yakınlarında geminin 4. Katında bulunan TIR garajında aniden dumanlar yükselmeye başladı.

Paniğe kapılan yolcular sağa sola koşturmaya başladı. Ancak bu gibi durumlarda gemi personeli devreye girdi ve yolcuları sakin olmalarını ve can yeleklerini giyerek gemide bulunan acil toplanma yerlerine yönlendirdi. Geminin iç kısmı dumanla dolmaya başlayınca yolculara ıslak peçeteler verildi ve dışarıya çıkmaları istendi. Geminin kaptanı yolculara seslenerek sakin olmalarını, geri dönüşe başladıklarını ve yangına müdahale edildiğini söyledi.

Gemi personeli bir taraftan yolcuları sakinleştirip güvertede toplanma yerlerine yönlendirdi, diğerleri de denize indirilecek kayıkların başına giderek hazır bekledi. Bu arada garajlarda görevli personel yangının plastik yüklü bir TIR’da çıktığını tespit ederek gemide bulunan yangın söndürme sistemini devreye sokarak yangına müdahale etti. Aynı zamanda gemi yeniden Pire’ye dönmek üzere 360 derece dönerek Pire limanına doğru yöneldi. Liman müdürlüğüne haber verildi ve yangın söndürme deniz itfaiyesi devreye sokularak Liman girişinde hazır bekletildi. Gemi limanın girişine geldiğinde kontrollü bir şekilde itfaiye eşliğinde Limana bağlandı ve yolcular acil çıkış kapısına vinç yardımıyla getirilen merdivenden tahliye edildi.

Gemide 80 TIR ile 152 araç 875 yolcu ve 141 mürettebat bulunuyordu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz