Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALTIN ŞİRKETLERİ GÖZÜ YUNANİSTAN’A ÇEVİRDİ

ALTIN ŞİRKETLERİ GÖZÜ YUNANİSTAN’A ÇEVİRDİ

12
0

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinin bakışlarını Yunanistan’a çevirmesiyle, ülkenin en büyük altın üreticilerinden biri haline gelebileceği belirtiliyor.

Yunan hükümetinin ülkede altın üretimi için onaylara hız vermesinin ardından, madencilik şirketleri yatırımlar için kolları sıvadı.

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinin bakışlarını Yunanistan’a çevirmesiyle, ülkenin en büyük altın üreticilerinden biri haline gelmesinin olasılık dahilinde olduğu belirtiliyor.

Kanadalı madencilik şirketi Eldorado Gold, Yunanistan ‘ın kuzey bölgesine 1,3 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Şirket, aynı zamanda Batı Trakya’da maden çıkarmak için izin bekliyor. Öte yandan Avustralyalı madencilik şirketi Glory Resources’un da Yunanistan’da yatırım yapan şirketlerden diğeri olduğu belirtiliyor.

Bloomberg’in haberine göre, Eldorado Gold Corp. Ve Glory Resources Ltd. 2016 yılı itibariyle Yunanistan’ı, Avrupa’nın en büyük değerli metal üreticisine dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Hızlandırılmış onay programının ardından altın madenciliğinin hız kazandığı Yunanistan’da, Kanadalı ve Avustralyalı şirketlerin 2016’da altın üretimine, 757 milyon dolar değerinde 425.000 ons daha ekleyeceği kaydedildi.

Uzmanlar, söz konusu yatırımların, Yunanistan ‘ın madencilik endüstrisinin potansiyelini ayağa kaldıracağını, politikacıların, madenciliğin iş yaratma potansiyeline olan katksının farkına vardıklarını belirttiler.

Yunanistan’ın büyük bir altın üreticisi olma potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Glory Resources Genel Başkanı Jeremy Wrathall, Yunanistan ‘ın henüz keşfedilmemiş olmasının ilginç olduğunu ve modern araştırma tekniklerinin henüz Yunanistan üzerinde kullanılmadığını ifade etti.

BMO Capital Markets Araştırmasına göre, Yunanistan ‘da, Eldorado’nun 2016 yılında 1,7 milyon onsluk altın üretiminin yüzde 21’inin Yunanistan’da gerçekleşeceği ve şirketin her yıl 600 bin ons çıktı hedeflediği bildirildi. Eldorado’nun Yunan operasyonlarında yıllık 500 milyon dolar üzerinde gelir yönetileceği tahmin ediliyor.

Eldorada, ülkedeki işgücü ikiye katlayarak 800 kişiye çıkardı. Glory kaynakları ise, üretim aşamasında 200 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz