Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALMANYA SIĞINMACILARI YUNANİSTAN’A GERİ GÖNDERECEK, YUNANİSTAN İSE SAVAŞ GEMİSİNE DOLDURUYOR!

ALMANYA SIĞINMACILARI YUNANİSTAN’A GERİ GÖNDERECEK, YUNANİSTAN İSE SAVAŞ GEMİSİNE DOLDURUYOR!

20
0

Alman hükümeti Yunanistan’dan Avrupa’ya giriş yapan ama Almanya’da iltica başvurusunda bulunan sığınmacıları geri göndermeye hazırlanıyor. Federal İçişleri Bakanlığı, Dublin Anlaşması’nın yeniden uygulanmasını istiyor. Yunanistan ise bu insanları “Lesvos” isimli savaş gemisine dolduruyor.

Alman hükümeti Yunanistan’dan Avrupa’ya giriş yapan ancak Almanya’da iltica başvurusunda bulunan sığınmacıları geri göndermeyi planlıyor. Federal İçişleri Bakanlığı söz konusu sığınmacıların yeniden Yunanistan’a iade edilmesinin Mart ayı ortasından itibaren mümkün olabileceğini doğruladı.

Bakanlığın AB Komisyonu’nun Dublin Anlaşması’na işaret ederek yaptığı tavsiyeyi dikkate aldığı belirtildi. Dublin Anlaşması’na göre sığınmacının ilk ayak bastığı Avrupa ülkesinde iltica başvurusunda bulunması gerekiyor. Ancak Yunanistan’daki mülteci sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Almanya 2011’den bu yana uygulamayı durdurmuştu. 

AB Komisyonu’nu tavsiyesi

‘Frankfurter Allgemeine Zeitung‘ gazetesinin haberinde Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière’nin, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nden (BAMF) Yunanistan’dan gelen sığınmacıların geri gönderilmeyi askıya alan uygulamanın 15 Mart’a kadar geçerli olmasını istediğini bildirdi. İçişleri Bakanı’nın AB Komisyonu’nun tavsiyesinin nasıl hayata geçirebileceği yönünde Mülteciler Dairesi’nin öneriler sunmasını istediği belirtildi.

AB Komisyonu geçtiğimiz Aralık ayında Yunanistan’daki mülteci ve adalet sisteminin iyileşmesini gerekçe göstererek Dublin Sözleşmesi uygulamasının yeniden hayata geçirilmesini tavsiye etmişti. Komisyon 15 Mart’tan itibaren ilk Yunanistan’a ayak basan ancak AB iltica kurallarına uygun davranmayıp, başka ülkelere geçen mültecilerin geri gönderilmesini istemişti.

Yunanistan’da Olimpos Dağı eteklerindeki mülteci kampı kar yağışı nedeniyle geçtiğimiz günlerde boşaltılmıştı

Yunanistan’daki koşullar

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği‘nin (UNHCR) Atina sözcüsü ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung‘ gazetesine verdiği demeçte, geri gönderme uygulamasının yakın zamanda mümkün olmadığını söyledi. BM sözcüsü, kışın soğuk hava koşullarında hiçbir mültecinin Yunanistan’a iade edilemeyeceğini belirtti. Ülkedeki mülteci kamplarının korkunç durumda olduğunu, sığınmacıların kar, buz ve çamur içinde yaşadığına dikkat çeken Sözcü, Atina yönetiminin öncelikle uygun sığınma koşulları oluşturması gerektiğini hatırlattı.

Alman gazetesini bırakalım da BİRLİK Gazetesi bir yorum yapsın.

Evet, ey Batı ve demokrasinin yüz karası olan Batılı devletler; Mülteci dediğiniz, kaçak göçmen dediğiniz bu insanların bir zamanlar sizlerin gibi evleri, yolları, işleri, çocukları anne babaları vardı. Bunların hepsini demokrasi getireceğiz adına sizler bu duruma düşürdünüz, yıktınız yok ettiniz.  

Ey Batı; Türkiye 3 milyon ve üzeri insanı misafir ediyor. Sabah, öğlen ve akşam üç öğün sıcacık yemek veriyor, sıcacık evlerde çadır kentlerde ülkelerine dönecekleri güne kadar misafir ediyor. Çocuklara okuma yazmayı öğretiyor. Bir kuruş dahi sizden almıyor. Sadaka misali vermeye kalktınız onu da yarım yapıldak yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.

SİZ NE YAPIYORSUNUZ? SAVAŞ GEMİSİNE BALYA GİBİ İNSAN DOLDURUYORSUNUZ

Ben yazayım, siz insanlık dışı muameleyle bu insanların yaşamlarıyla oynuyorsunuz. Başta ülkem Yunanistan olmak üzere, Ege adalarında bu kar kış kıyamet gününde insanları soğuk çadırlarda aç susuz çile çektiriyor. Bu da yetmezmiş gibi bu kamplara dışarıdan girmek yasak, fotoğraf çekmek yasak, neden mi? Olan rezaletin görüntüsü dışarıya çıkmasın. Çünkü Yunanistan bu insanları (mültecileri) bakıyor diye AB’den eurocukları tıkır tıkır alıyor. Ha bu paralar nereye harcanıyor o şu an bilinmiyor. (Biliniyor da bırakın şimdi karıştırmayalım).

Yunanistan son iki günde Midilli adasına bir savaş gemisini gönderdi. Neden mi? Kötü hava şartlarından dolayı kamplarda donarak ölen insanlara başkaları da eklenmesin diye savaş gemisini limana başlayacak ve oradaki 500 kişiyi gemide barındıracak. Yani başarısız bir barındırma politikasına yine geçici ve başarısız bir çözüm üretmek derler buna. İnsanları balya gibi doldurmak denir buna.

Hani nerede Yunan medeniyeti? Bu mudur medeniyet ve insanlık? Bu mu insan hakları ve demokrasi? Eğer size göre değerler bunlar sa sizin Afrika ülkesinden farkınız yok….Kendinizi demokrasi ve medeniyet ağacının tepesinde görmeyin. Aslında utanmalısınız utanmalı….

Almanya’ya gelince, yukarıda okuduğunuz gibi şimdi de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung‘ gazetesinin haberinde Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière’nin, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nden (BAMF) Yunanistan’dan gelen sığınmacıların geri gönderilmeyi askıya alan uygulamanın 15 Mart’a kadar geçerli olmasını istediğini bildirdi.

Eeee, ne oldu Almanya? Bu mu senin demokrasi anlayışın? Ama bence sen tarihine geri bak, Dachau’ya bak ki kendini aynada ve demokrasini de uygulamada gör….

Yazık ulan yazık…. Bir de Türkiye’ye insanlık dersi, demokrasi dersi vermeye kalkıyorsunuz… Hadi oradan hadiiiii……İnsanlığı gelin Türkiye’den öğrenin bari.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz