Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALMAN VATANDAŞINA CASUSLUK YAPMAKTAN 14 YIL HAPİS CEZASI

ALMAN VATANDAŞINA CASUSLUK YAPMAKTAN 14 YIL HAPİS CEZASI

25
0

Alman vatandaşı casusluk suçundan Rodos mahkemesi tarafından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kos adasında Pili bölgesinde askeri kışlaları gizli fotoğraf çekerken yakalanan Alman vatandaşı casusuluk suçundan Rodos mahkemesi tarafından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 67 yaşındaki Alman Mahkeme tarafından oybirliğiyle casusluk yapmakla suçlu bulundu.

15 Ekim 2014 tarihinde Kos adasında polis ekiplerince askeri kışlayı fotoğraf çekerken yakalanarak tutuklanmıştı. Alman vatandaşın evinde yapılan aramada çok sayıda bölgenin turistik haritasının yanısıra, elle yazılı notlar, 1 fotoğraf makinesi, fotoğraf makinesine takılan 3 adet SD kart, 1 dürbün, 1 adet taşınabilir hard disk, 5 adet USB, 2 adet bilgisayar, 1 tablet ve 1 cep telefonu bulundu.  

Mahkeme heyeti oybirliğiyle,  “bu bilgilerin ve bulguların az veya çok gizli olup olmamasının hiçbir önemi yok, her halukarda ülkeye zarar getirebilir” diyerek Alman vatandaşını casusluk yapmakla suçlu buldu ve 14 yıl itiraz hakkı olmadan ceza verdi.

Sonucu şaşkınlık içinde izleyen Alman vatandaşının cezayı çok ağır bulduğu ifade edilirken, yaptığının yasak olduğunu bildiğini, ancak fotoğrafını çektiği askeri unsurun modern bir kışla olmadığını ileri sürdüğü belirtiliyor.

Suçunu itiraf eden Alman vatandaşı, bu çalışmaları kendi ülkesi adına yapmadığını üçüncü bir ülke adına yaptığını itiraf ettiği belirtiliyor. Neticede bundan sonra başkalarının yanmaması adına suçu sadece kendisinin kabul ettiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz