Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ: “BATI TRAKYA TÜRKLERİ’Nİ MİLLETVEKİLSİZ BIRAKMAMAK İÇİN SEÇİMLERE KATILMIYORUZ”

ALİ ÇAVUŞ: “BATI TRAKYA TÜRKLERİ’Nİ MİLLETVEKİLSİZ BIRAKMAMAK İÇİN SEÇİMLERE KATILMIYORUZ”

18
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Yönetim Kurulu, MKYK ve AP Milletvekili adaylarının katıldığı yemekli toplantıda bir araya geldi. Başkan Ali Çavuş toplantıda ülkede var olan %3 seçim barajı dolayısıyla Batı Trakya Türklerini milletvekilsiz bırakmamak için 25 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerine katılmadıklarını söyledi.

2014 yılında gerçekleşen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde DEB Partisi’nin büyük bir zafer elde ettiğini ve 23 yıl aradan sonra ilk defa bir Türk partisinin Yunanistan’da Avrupa’nın göbeğinde haksızlığa uğrayan bir Türk Azınlığı’nın var olduğunu tüm dünyaya duyurduğunu, bu başarının da tüm Batı Trakya Türklerine ait olduğunu dile getirdi.

Başkan Ali Çavuş yaptığı konuşmada,hiçbir partinin arka bahçesi ve altyapısı olmayız. Bölgede diğer partiler ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz. Tarafsız kalmak zorundayız. Bizim partimizin olmadığı bir yarışta kimseyle pazarlık yapmayız. Onların sorumluluğunu almayız. Daha dün Eğitim Yasası Mecliste oylamaya sunulduğunda 3 Azınlık Milletvekilin karşı çıkmasına rağmen yasayı Parlamento’dan geçirdilerdiyerek sitem etti.

Başkan Ali Çavuş, “Atina’nın bölgemize bakış açısı ile Azınlığımızın sorunların çözülemediğini görüyoruz” diyerek hükümetlerin uyguladığı politikayı da eleştirdi.

Son günlerde bazı çevreler tarafından radyolarda yapılan proğramlarda DEB Partisi’nin seçimlere katılmamasını acımasızca eleştirdiklerini, bilinçsizce konuşan kişilerin insanları yalanlarla yanıltmaya ve dolayısıyla da DEB Partisi’ne önümüzdeki yaz aylarında Gümülcine’de yapılacak olan FUEN toplantısı öncesinde zarar vermeye çalıştıklarını söyledi.

Son olarak Batı Trakya Türkleri’ne bir çağrıda bulunan Ali Çavuş, “değerli kardeşlerim, sandığa muhakkak gidin ve oyunuzu bir Batı Trakya Türküne kullanın. Zafer bizim olacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2f8p7z_deb-partisi-baskani-mustafa-ali-cavusun-konusmasi_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz