Ana Sayfa Yunanistan Haber “Alarm Süresi Sona Ermiyor – Gelebilecek Her Şeye Hazır Olacağız”

“Alarm Süresi Sona Ermiyor – Gelebilecek Her Şeye Hazır Olacağız”

3
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 30 Mart 2020 Pazartesi günü geldiği Meriç Sınır bölgesinde askeri gözetleme karakollarını teftiş etti. Bakan Panagiotopulos’a Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve 4. Kolordu komutanı ve bölge komutanları eşlik etti.

Kastanies Sınır Kapısı’nda bulunan 1’inci gözetleme askeri karakoluna gelen Bakan Panagiotopulos burada yaptığı açıklamada, “Alarm Süresi Sona Ermiyor – Gelebilecek Her Şeye Hazır Olacağız” açıklamasında bulundu.

Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı.

“Alarm süresi sona ermiyor”

“Bugün tekrar Kastanies karakolunda, Türkiye topraklarında göçmen kampının dağıtılması ve göçmenlerin uzaklaştırılması ile ilgili gelişmeleri değerlenrimek üzere bulunuyoruz.

Ayrıca, Silahlı Kuvvetlerin ve Yunan Polisinin yöneticileriyle yöresel bazda, görevi başarıyla yerine getiren insanlarla, sınırların çiğnenmezliğini koruyanlarla gelecekteki hareketleri planladık. Kesinlikle söylediğimiz şey, alarm süresi sona ermiyor.

Güvenlik güçleri uyanık kalıyor, her ne olursa olsun sadece daha da zırhlı, daha hazırlıklı ve daha donanımlı bir şekilde gelecekte yaşanacaklara hazırlıklı oluyorlar.

Ayrıca ihtiyati tedbirler alma ve koronavirüs nedeniyle konuşma fırsatımız oldu. Yani, buradaki tüm personelin sahip olması gereken önlemlerin tamamen kapsanmasını sağlamak ve kesinlikle bu büyük mücadeleden vazgeçmeden görevlerine devam eden tüm Silahlı Kuvvetlerin ve Yunan Polisinin tüm personelini tebrik etmeyi unutmamak gerekir. Bunun için buradayız.”

Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis de sırasıyla söz aldı ve şunları dile getirdi.

“Çiti oluşturma çalışmalarına devam edeceğiz”

“Bugün meslektaşım Panagiotopoulos ile birlikte Evros’u ziyaret ediyoruz, asla rehavete kapılmıyoruz, Silahlı Kuvvetler, Yunan Polisi, Avrupa Güvenlik Güçlerinin çabaları ile aynı zamanda Avrupa’nın da sınırlarını korumaya devam ediyoruz. Herkesi tebrik etmek istiyorum. Avrupa sınırlarını korumak, esasen Avrupa değerlerini, Kültür ve dayanışma değerlerini korumaktır. Burada Avrupa’daki dayanışmanın kalbi atıyor. Yıllar sonra dayanışma örneği, bu yüzden dikkat çekmeye değer. Size sınırların daha fazla korunabilmesi için gerektiğinde çitin gerektiği bölgelere oluşturulması için çalışmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Ve bu günlerde Yunanistan, Yunanlılar başka bir duvar inşa ediyorlar. Salgına karşı duvar! Başarıyla yapıyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz