Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALANKUYULU GENÇ KARDEŞLERİMİZDEN İFTAR YEMEĞİ

ALANKUYULU GENÇ KARDEŞLERİMİZDEN İFTAR YEMEĞİ

17
0

Ramazan ayı dolayısıyla Gümülcine’nin mahallelerinden Alankuyu’da yaşayan kardeşlerimiz Alankuyu gençleri bir toplu iftar yemeği töreni düzenlediler. İlk defa böyle bir toplu iftar yemeği töreninin düzenlenmesi için adeta bütün Alankuyu’da yaşayan kardeşlerimiz seferber oldu ve genci, orta yaşlısı demeden herkes bu mübarek Ramazan gününde canla başla hizmet etti. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftar yemeğine T.C. Gümülcine başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, DEB Partisi temsilcisi, Gümülcine belediyesi başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu ve çok sayıda soydaş katıldı. İftar sonrası duayı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

 

Yapılan selamlama konuşmalarında ilk önce kürsüye Hasan Paçaman geldi. Paçaman, “Yıllardan bu yana kenara itilmiş Alankuyulu kardeşlerimizin bu güzel etkinliğine katılmakla bizlere onur ve şeref verdiniz. Dinimiz ve kitabımıza göre bütün Müslümanlar kardeştir. Son yıllarda Alankuyulu kardeşlerimiz eskisinden daha fazla Allah yoluna yöneldiler. Nazaz kılıyor, oruç tutuyor, Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor ve dinimizin gereğini uygulamaya gayret ediyorlar” dedi.

 

Başkonsolos Mustafa Sarnıç: “Bu tür etkinlikler bizleri bir araya getirmekte ve birlik ve beraberlik anlayışının gelişmesine katkıda bulunmaktadır.”

 

“Saygı değer soydaşlarım, bende öncelikle hem şahsım hemde mesai arkadaşlarım adına hepinizi sevi ve saygıyla selamlıyorum. Bu akşam bizleri buraya davet eden Alankuyu gençliğine, hasan hocamıza ve bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Hakikaten gördüğüm kadarıyla mahalle sakinleri çok büyük bir coşkuyla bu akşam burada hep birlikte iftarı etmekteler. Bize büyük bir memnuniyetle bu iftara katıldık. Sizlerle aynı çorbaya kaşık salladık.

Bildiğiniz gibi Ramazan ayı özellikle Müslümanlar arasında paylaşma kültürünün karşılklı anlayış, sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışın güçlendiği bir aydır. Bu itibarla bu tür etkinlikler bizleri bir araya getirmekte ve birlik ve beraberlik anlayışının gelişmesine katkıda bulunmaktadır” sözlerine yer verdi.

 

İbrahim Şerif: “Bu mahallenin gençlerini camide beraber omuz omuza gördükçe seviniyoruz.”

 

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif kürsüye geldi ve günün ve törenin anlamına uygun yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi. “Sevgili kardeşlerim, Hasan hocamızında belirttiği gibi birkaç yıldan beri Alankuyu gençleri camiye cemaate yöneldiler ve doğru yolu Allah yolunda ilerlemeye başladılar. Bu hususta her zaman bizlere müracat ettiler, bizde kendilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bu arkadaşlarımız, bu kardeşlerimiz, insanlarımız Kur’an-ı öğrenmede, dini öğrenmede çok büyük gayretler gösterdiler. Bugün gerek Eski cami’ye, gerekse mahalledeki camiye geldiğiniz zaman bu mahallenin gençlerini görmek mümkün. Onları camide beraber omuz omuza gördükçe bizler gurur duyuyoruz, kıvanç duyuyoruz, seviniyoruz ve memnun oluyoruz. Burada birkaç tane gencin öncülüğünde yapılan bu çalışmaların meyvesinin olduğunu görmek ve artık halkımızın bu meyveleri paylaştığını da hep beraber görüyoruz.

Bu güne kadar olmayan bu iftar sofraların ilkini burada gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ben bu anda sizlerin huzurunda söz veriyorum, gelecek yıllarda da böyle iftarları hem manen hem madden desteklemeye hazırım. Gençleri tebrik ediyorum, yolları açık olsun, Allah kendilerinden razı olsun diyorum.”

 

Ahmet Hacıosman: “Her türlü yardıma hazırım”

 

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, yaptığı selamlama konuşmasında şunları dile getirdi.

“Bu akşam burada iftar sofraları düzenleyen Alankuyulu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu akşam Alankuyulu kardeşlerimizin bu etkinliği düzenleyenlerle birlikte oturmamız bizlerde sevinç yaratmıştır, bizlere gurur vermiştir. Biraz önce sayın Müftümüzün de söylediği gibi bundan sonra bu kardeşlerimin yapacağı her türlü etkinliklerinde Milletvekili olarak yanlarında olduğumu, her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduğumu belirtmek isterim.”

 

Mehmet Devecioğlu: “Bu akşam çok duygulandım”.

 

Son olarak kürsüye selamlama konuşmasını yapmak üzere Gümülcine belediyesi başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu geldi ve yaptığı konuşmasında, “ben bu mahallede büyüdüm. Alankuyu’da arkadaşlarım vardı, onlarla top oynadım, onlarla güldüm oynadım. Bu akşam bu gelişmeyi gördükten sonra inanın ki duygulandım. Seneler önce görüyorduk ki mahalledeki gençler çok yoksulluklar içerisinde geçirdiler ve mahalle itilmiş bir mahalle olarak görülüyordu. Şimdi herkes çalışıyor. Benim emrimde şu anda belediyede çalışan en azından bu mahalleden 20 tane insan var. Bu etkinliği yapan Alankuyu gençliğini tebrik ediyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz