Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ TOPAL MEHMET: “BİZLER SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİYLE HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

ALİ TOPAL MEHMET: “BİZLER SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİYLE HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

10
0

Birlik gazetesi Rodop ilinin Şapçı-Maronya Belediye Başkanı İlias İoannakis’in listesinden meclis üyeliğine seçilen ve daha sonra da Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ali Topal Mehmet ile 6 Aralık 2012 tarihinde bir röportaj yaptı. Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet öncelikle Birlik gazetesinin yayınlarını çok yakından takip ettiğini, internet ortamında da oldukça aktif ve hızlı olduğunu belirterek, Birlik gazetesi ailesine teşekkürlerini sundu.

Birlik gazetesi olarak Beldiye Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet ile yapmış olduğumuz röportajda, Belediye yöneticileri olarak bölge halkının sorunlarını daima yakından takip etmeye çalıştıklarını ve bu sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. 2013 yılı itibariyle Başkan Yardımcılığı görevine devap edip etmeyeceği yönündeki sorumuza da, bu takdirin Belediye Başkanı İlias İoannakis’in elinde olduğunu ve kararı O’nun vereceğini belirten Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet; bölgede altın arama çalışmalarına karşı olduklarını, kendileri için asıl altın değerinin başta bölgede yetiştirilen zirai ürünler, çocuklarımız ve geleceğimizdir diyerek bu konudaki tepkisini dile getirdi.

Birlik Gazetesi:

Öncelikle kısaca biraz kendinizi tanıtır mısınız ve belediyede kaç yıldan beri görev yapıyorsunuz?

Ali Topal Mehmet:

“Rodop ilinin Aşağıköyü’nde doğdum. İlk öğrenimimi Aşağıköy Azınlık İlkokulu’nda tamamladım. Orta ve Lise öğrenimime Balıkesir’in Edremit ilçesinde devam ettim. Daha sonra Ege Üniversitesi Su Ürünleri bölümünden mezun oldum. Son belediye seçimlerinde İlias İoannakis’in listesinden meclis üyeliğine aday oldum. Bölge halkının gösterdiği büyük bir destek ile meclis üyeliği görevine seçildim. Yaklaşık bir buçuk yıldan beri Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum.”

“Sondaj ve içme suyu hattı projemiz, bütün bürokratik işlemleri tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini vermek istiyorum”

 

Birlik Gazetesi:

Belediyenize bağlı kaç köy var ve bu köylerde yaşanan en büyük sıkıntılar nelerdir?

Ali Topal Mehmet:

“Belediyemize bağlı 43 yerleşim birimi bulunmaktadır. Bu köylerimizde yaşanan en büyük problem, özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısıdır. Bazı yerleşim birimlerimizde uzun yıllardan beri var olan susuzluk problemini çözüme kavuşturmak için ilk günden itibaren özenli ve itinalı bir çalışma sergiledik. Bu gün özellikle Uysallı köyünde her yaz mevsiminde yaşanan bu problemi, çözüme kavuşturduk. Bu yerleşim birimi için ESPA programı destekli yeni bir sondaj ve içme suyu hattı projemiz, bütün bürokratik işlemleri tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini vermek istiyorum.

Ayrıca Şapçı’nın susuzluk sorunu bu yaz ortaya çıktı. Kuraklık sonucu yeraltı su kaynaklarının alt tabakalara çekilmesi sonucu, bu yıl Şapçı ilçemizde de susuzluk problemi yaşadık. Gelecek yaza kadar yetiştirmek üzere, yeni bir bir sondaj çalışmamız bulunmaktadır. Yine yıllardan beri Kaybıköy ve Bekirköy’de yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturduk. 2012 yazında bir gün dahi bile, bu köylerimiz susuz kalmamıştır.”

Birlik Gazetesi:

Belediye olarak bölge halkının sorunlarını çözmede şimdiye kadar belediye idarecileri olarak ne kadar etkili olabiliyorsunuz?

Ali Topal Mehmet:

“Öncelikle şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki; Belediye başkanı, ben ve diğer başkan yardımcıları bölge halkının sorunlarını en aza indirgemek için, yoğun bir çalışma içersindeyiz. Yazın başında ESPA programlarıyla alınan 5 aylık sözleşmeli elemanlarla birlikte, bölgemizde büyük bir temizlik akımı başlattık. Bütün köylerimizin park ve meydanlarını, mezarlık ve okul bahçelerini temizledik. Yine tamir ve boya gerektiren bir çok yapının bakımını yapmış bulunmaktayız. Halkın sorunları gerçekten büyük ve bizler yöneticiler olarak, bu sorunlara çözümler getirmek zorundayız. Ülkemiz Yunanistan’ın 2008 yılından beri içinde bulunduğu ekonomik kriz, bölge halkımızı da derinden etkilemiştir. Her gün belediyemize iş aramak, günlük ihtiyaçlarını karşılamak, sağlık problemlerine bir çözüm bulabilmek için genç, yaşlı, kadın, erkek, bir çok vatandaşımız gelmektedir. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için yönetim olarak elimizden geleni yapmaktayız.”

Birlik Gazetesi:

Bölgede altın arama çalışmalarının başlatılması konusunda belediye yönetiminin tavrı hangi yöndedir bu konudaki düşüncelerinizi nelerdir?

Ali Topal Mehmet:

“Belediye meclisi olarak bu konuda daha önce oy birliğiyle almış olduğumuz kararlar var. Belediye yönetiminin tavrı bu konuda açık ve nettir. Bizler gerek yerel yöneticiler olarak, gerekse bölge halkı olarak bu alanda herhangi bir altın arama ve çıkartma çalışmalarına, başından itibaren karşı çıktık ve karşı çıkacağız. Zehirli kimyasalların kullanımı ile çıkartılacak altına bölge halkının da ülkemizin de ihtiyacı yoktur. Bizim için asıl altın değeri olan; bölgemizde yetiştirdiğimiz zirai ürünlerdir, doğal yaşam alanlarımızdır, denizlerimizdir, ormanlarımızdır, akarsularımzıdır, çocuklarımız ve geleceğimizdir. Toprağın altındaki altın madeni sınırsız değildir. Belirli bir zaman sonra bu damarlar bitecektir. Ancak yapılacak herhangi bir hata sonucu bölgemiz geri dönüşümü olmayan bir çıkmazın içine sürüklenebilir.”

Birlik Gazetesi:

Bir belediye başkan yardımcısı olarak bölge halkına ne gibi mesaj vermek istersiniz?

Ali Topal Mehmet:

“Bu ekonomik şartlar altında belediye çok zor günler geçiriyor. Merkezi yönetimden 2012 yılı için yerel yönetimlere aktarılması öngörülen kaynaklar, yılın son ayına girmesine rağmen hala gelmedi. Belediyemiz kendi kaynakları ile vatandaşın problemlerine çare bulmaya çalışıyor. Altını çizmekte yarar gördüğüm bir konu, sadece yaz aylarında halkımızın su ihtiyacını karşılamak için sondaj ve su şebekelerinin elektrik ihtiyacını karşılayan Devlet Elektrik İdaresi’ne 80 bin ile 100 bin Evro ödenek ayırmaktayız. Yine kış mevisiminde sadece yakıt için 200 bin Evro tutarında bir ihtiyacımız var. Ekonomik krizin her gün daha zor şartlar ortaya çıkarttığı bu dönemde halkımızın anlayışına sığınarak, her probleme bazen anında bazen de biraz gecikmeli olarak, ama hiç bir zaman sorumluluklarımızdan kaçmayarak cevap vermeye, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Yönetim olarak her zaman halkımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

Birlik Gazetesi:

Son olarak belediye başkan yardımcılığı görevine yeni yılda da devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Ali Topal Mehmet:

“Belediye başkanımızın bana yüklemiş olduğu görev 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermektedir. 2013 yılı ve sonrası için herhangi bir görevde yer alıp almayacağım tamamen belediye başkanımızın kararı ile olacaktır.

Röportaj sonunda Birlik gazetesi ailesi ve okuyucularına teşekkür eden Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet’e, bizler de Birlik gazetesi olarak teşekkür ediyor ve görevinde başarılar diliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz