Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ HÜSEYİNOĞLU, SUSSEX ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜNDEN DOKTOR ÜNVANINI ALDI

ALİ HÜSEYİNOĞLU, SUSSEX ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜNDEN DOKTOR ÜNVANINI ALDI

11
0

Batı Trakya’lı Türk gençler her geçen yıl eğitime daha fazla önem vermeye başladı. Yıllardan beri birçok alanda uzman ve eğitimli kadro ve bilim adamı sıkıntısı çeken Batı Trakya Türk Azınlığı artık bu sorunu geride bırakmaya başladı. Bunlardan birisi de Ali Hüseyinoğlu.

Ali Hüseyinoğlu, 1979 yılında Gümülcine’ye bağlı Yassıköy’de doğdu. Yassıköy Azınlık İlkokulu’nu bitirdi ve ortaokul-lise eğitimini İstanbul’da aldı. Üniversite ve yüksek lisansını Ankara’daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Hüseyinoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Azınlık politikasındaki süreklilik ve değişimler konusunda yüksek lisans tezi yazdı.

 

Zorunlu askerlik görevini yerine getirmesinin ardından 2007 yılında İngiltere’de doktora eğitimine başladı. Sussex Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 4.5 yılda doktor (Dr.) ünvanını alan Hüseyinoğlu’nun yazmış olduğu doktora tezinin başlığı “Avrupa Birliğinin Güneydoğu Ucundaki Azınlık Eğitiminin Tarihsel Gelişimi: Batı Trakya-Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığı Örneği“ dir.

 

İngilizce olarak hazırlanan, ve içinde Türkçe, Yunanca ve İngilizce kaynakların kullanıldığı 340 sayfalık doktora tezinde, 1923’ten günümüze ve anaokulu’ndan yüksek lisans eğitimine kadar Batı Trakya’da uygulanan Azınlık eğitiminin tüm evrelerindeki süreklilik ve değişimler, ve bu alandaki yerel, ulusal ve uluslararası aktörlerin rolü derinlemesine ve farklı yönleriyle incelemektedir.

Birlik gazetesi olarak Ali Hüseyinoğlu’nu tebrik ediyoruz ve başarılı bir Batı Trakya Türkü olarak toplumuna ve ülkesine faydalı olmasını temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz