Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ EMİNLATİF: “YUNANİSTAN’DA YAŞANAN AĞIR EKONOMİK KRİZE RAĞMEN BİR NUMARALI SORUN EĞİTİM”

ALİ EMİNLATİF: “YUNANİSTAN’DA YAŞANAN AĞIR EKONOMİK KRİZE RAĞMEN BİR NUMARALI SORUN EĞİTİM”

29
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, Batı Trakya Türk Azınlığı’nda, Yunanistan’da yaşanan ağır ekonomik krize rağmen bir numaralı sorun olarak eğitimin öne çıktığına dikkat çekti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili önemli bir organizasyona imza attı. Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle “Tarihi Merinos Tren İstasyonu Tesisleri”nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, her yaştan çok sayıda öğretmen katıldı. BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin gününü kutlarken, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan eğitimcilere Allah’tan rahmet diledi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nda, Yunanistan’da yaşanan ağır ekonomik krize rağmen bir numaralı sorun olarak eğitimin öne çıktığına dikkat çeken Eminlatif, bunun çözümü noktasında üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Lozan’dan doğan haklarımız var…

Azınlığın uluslararası andlaşmalardan doğan haklarına işaret eden Eminlatif, bu dönemde, Avrupa Birliği üyesi bir ülkede azınlık okullarında eğitimin bu kadar kalitesiz olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. Eminlatif, Türkiye genelinde çok sayıda Batı Trakyalı öğretmen olduğuna da işaret ederek, ”Hemşehrilerimizin bu kutsal mesleğe yönelmesi bizlere çok mutlu ediyor. İnşallah ileride Türkiye’de okumuş öğretmenlerimiz azınlık okullarında görev yapma şansı bulurlar. Böylelikle hem azınlık ilkokullarında eğitim kalitesi yükselir hem de çocuklarımız ana dilimiz Türkçe’yi çok daha iyi öğrenir” dedi.

Anılarla duygu yüklü yolculuk…

Dr. Ali Eminlatif’in konuşmasının ardından, BTTDD Bursa Şubesi Çocuk Kolları Başkanı Sıla Hayat ve yardımcısı Elif Eminlatif, öğretmenler günü ile ilgili şiir okudu. Ardından da öğretmenler anılarını paylaştı. Özellikle Cafer Alioğlu, Mehmet Koca ve Asım Çavuşoğlu’nun konuşmaları bir dönem yaşananlara ışık tuttu. Üç isim, Batı Trakya’da, çok istemelerine rağmen mesleklerini yapmalarının ya da sürdürmelerinin nasıl engellendiğini anlatırken, Azınlık eğitimin gelmiş olduğu seviyenin kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ifade etti. Asım Çavuşoğlu’nun, ”Türk Azınlığın eğitimi özel ve özerktir. Ancak daha sonra çıkarılan kanunlarla bu değiştirilmiştir. Gelinen noktada bu konuda hukuki mücadele başlatılması şart olmuştur” ifadeleri dikkat çekti.

Başkanın öğretmen babası da oradaydı…

Programı sunan BTTDD Bursa Şubesi İkinci Başkanı Hasan Ali Çavuş da, geçmişte Batı Trakya’da görev yapan Türkiye’de eğitim almış öğretmenlerin çok zor şartlara görevlerini layıkıyla yerine getirirken, Batı Trakya Türkleri’nin haklı davasını, Türkiye’yi ve Başaöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolu da kendilerine çok iyi anlattıklarını vurguladı. Ali Çavuş, ”Bizler, Batı Trakya onlara çok şey borçluyuz. Bugün bu öğretmenlerimizden aramızda olanlar var. Bunlardan birisi de Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nde Genel Sekreterlik yapmış Mehmet Eminlatif. Değerli başkanımızın babası; ne mutlu kendisine böyle hayırlı bir evlat yetiştirmiş” diye konuştu. Daha sonra BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı öğretmen Zeynep Güler söz aldı. Meslektaşlarının gününü kutlayan Güler, bugün çok sayıda Batı Trakyalı kadının öğretmenlik yaptığına işaret ederek, memnuniyetini dile getirdi.

Dernekten ve Dündar’dan özel hediyeler…

BTTDD Bursa Şubesi, toplantıya katılan öğretmenlere özel olarak hazırlatılan ve üzerinde ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin, derneğin adının ve ‘siz özelsiniz’ yazısının bulunduğu birer kalem hediye etti. Toplantının sonuna yaklaşılırken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sürprizi yaşandı. Aynı zamanda BTTDD Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından olan Dündar, salona girerek öğretmenleri tek tek kutladı ve onlara günün anısına birer hediye paketi takdim etti. Dündar, yaptığı konuşmada, öğretmenlerin gününü kutladı. Eğitimin önemine işaret eden Dündar, Türkiye’nin bu konuda geçmişten bugüne üstlendiğini rolü vurguladı. Dündar, bugün Bursa’da çok farklı ülkelerden birçok çocuğun ve gencin eğitim gördüğünü söyledi. BTTDD Bursa Şubesi Onur Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz ve öğretmen Cevdet Beyatlı’nın da birer konuşma yaptığı toplantı, günün anısına çektirilen fotoğrafın ardından son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz