Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ: “YUNANİSTAN’DA AZINLIK HAKLARINDA BİR KIPIRDAMA GÖREMİYORUZ”

ALİ ÇAVUŞ: “YUNANİSTAN’DA AZINLIK HAKLARINDA BİR KIPIRDAMA GÖREMİYORUZ”

15
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkan Sayın Mustafa Ali Çavuş ve ekibi 24 Şubat Cuma günü Hacıköy’de Cuma namazı eda ettiler. Mustafa Ali Çavuş burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’de Azınlıklar her hakkını aldığı halde Yunanistan’da bu alanda herhangi bir kıpırdama göremiyoruz” dedi.

Cuma namazı sonrası Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş Hacıköy Halkı’na seslendi. Konuşmasında, Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nde göreve geldiklerinden beri partide yaptıkları yenilikleri anlattı. Haklı mücadelelerine devam ederek kendilerine üçüncü sınıf vatandaş olarak yaşamayı reva görenlerle, bir gün muhakkak hesaplaşacaklarını söyledi. Eğitimdeki, vakıflardaki sorunlarının kanayan bir yara olmaya devam ettiğini, yasalarla çerçevesi çizilmiş, Uluslararası bir antlaşma ile yaşam koşulları belirlenmiş bir azınlığın, sürekli ezildiğini belirtti. Geçen süre içinde vatandaşlık haklarındaki adaletsizliklerle uğraştıklarını, bu sebeple Azınlık konularına eğilmekte geç kaldıklarını anlattı. Mütekabiliyet esasına dayanarak Yunanistan’a bırakıldıklarını, lakin Türkiye’de Azınlıklar her hakkını aldığı halde Yunanistan’da bu alanda herhangi bir kıpırdama görmediklerini ifade etti.

Rodop vilayetindeki nüfus oranlarının Yunanlı dostlarla eşit olmasına rağmen, kamu görevlileri sayısında korkunç bir fark olduğunu anlattı. Yunan Üniversitelerinde mezun olan çocuklarımızın dahi istihdam edilmediğini, kaçak yapılar meselesinde eski Sovyetler Birliği’nden gelen göçmenlere ceza indiriminde tanınan kolaylıkların Azınlık için neden düşünülmediğini merak ettiklerini söyledi. Oysa 1993 yılına kadar tapu izni konusunda çekilen çileyi unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dillendirdi. Batı Trakya Türkü’nün haklı davasını savunacak tek partinin Dostluk Eşitlik Barış Partisi olduğunu, bundan önce yapılan partizanlığın Azınlık insanını bölmekten öteye başka bir işlevinin olmadığını üzülerek müşahede ettiklerini belirtti. Bu meyanda bütün Azınlık insanını Dostluk Eşitlik Barış Partisi’ne destek vermeye davet etti. Kendisine gösterilen ilgiye, samimiyete teşekkür ederek ziyaretini tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz