Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ALİ ÇAVUŞ SİRKELİ VE OMURLU KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

ALİ ÇAVUŞ SİRKELİ VE OMURLU KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

33
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Sirkeli (Filira) ve Omurlu (Omiriko) köylerine bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sözkonusu ziyaretlerle ilgili olarak DEB partisi tarafından aşağıdaki açıklamalar yapıldı:

Sirkeli Ziyareti

“Köy halkı yaşanan doğal felaketten bugüne kadar bir yardım alamadıklarını, tarım sigortası ELGA’nın henüz zarar tespit çalışmalarını bitiremediğini, bölge halkının tütüncülükle iştigal ettiğini, tütünlerin en değerli uç kısmını doğal felâkette kaybettiklerini, dolayısıyla zararlarının çok büyük olduğunu ve kış aylarını nasıl geçirecekleri konusunda endişeleri olduğunu ifade ettiler.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş da konuyu yakından bildiklerini, bu konuyla ilgili belediyede geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını, DEB Partisi olarak toplantı sonrasında ELGA Müdürü’ne, Bölge Sekreteri’ne ve Tarım Bakanı’na birer mektup göndererek, halkın taleplerini ilettiklerini, konuyu sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.”

Omurluköy Ziyareti

“Omurluköy halkı özellikle su konusunda dertli. Ircahasar’a yapılan barajı doldurmak için çay suyunun tutulması, Omurluköy’de önceden açılmış olan kuyuların sularının tükenmesine sebep olmuş. Açılan bir sulama havuzuna barajdan su verileceği sözünü veren Eyalet yöneticileri, belediyenin alt yapıyı hazırlamış olmasına rağmen bugüne kadar suyu vermemişler. Omurluköy halkı bu konuda son derece madur edilmiş. Suyun kesilmesi doğal olarak köylerindeki üretimi etkilemiş.

Özellikle ekonomik krizin çok ağır yaşandığı günümüzde, üretimin düşmesi, Omurluköy halkını çok zor durumda bırakmış. Köylü barajdan istifade etmek istediklerini, yer altından döşenecek borularla tarlalara vanalar talep ettiklerini dile getirdiler. Baraklı, Satıköy, Kalenderköy ve Omurluköy gibi baraja yakın köyler bu imkândan yararlanabilirler. Neden bu imkândan istifade edemediklerini anlamış değiller.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş bu konuyla yakından ilgileneceğini, sorunu ilgili yetkililere ileteceğini ve sorunun takipçisi olacağını belirtti.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz