Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ: “KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK”

ALİ ÇAVUŞ: “KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK”

24
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, “Bizler ırkçı bir parti değiliz. Yapılan bu saldırıyla birlikte bizlere “Irkçı Parti” diyenlerin ve hangi partinin ırkçı bir parti olduğunu hepimiz birlikte görmüş olduk.  Irkçı milletvekilleri beni de ölümle tehdit ederek, “Sıran geliyor, hazırlan Çavuş” diye bağırdılar. Ben bunların hepsini kınıyorum. Bizler korkmuyoruz, bu davada sonuna kadar gideceğiz. Bizler Yunanistan’a tekrardan demokrasiyi geri getirmek için uğraşıyoruz” dedi.

Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) tarafından Atina’da düzenlenen panel, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’ne bağlı bir grup tarafından basıldı. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş ölümle tehdit edildi.

Bu tatsız olay, İnsan Hakları Günü kapsamında, DEB Partisi ve Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği tarafından “Yunanistan’da Milli Azınlıklar ve Uluslararası Kuruluşların Önerileri”  panelin düzenlendiği sırada gerçekleşti.

Akadamias Caddesi’nde bulunan binanın önünde ellerinde Yunan bayraklarıyla toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, bir süre ırkçı sloganlar attı. Daha sonra, panelin düzenlendiği salona çıkan grup, ırkçı söylemlerde bulunurken, hakaret ve küfürlerle salondakileri kışkırtmaya çalıştı. Salonu terk etmelerine yönelik çağrıları dinlemeyen grup üyeleri, yaklaşık 10 dakika boyunca eylemlerini küfür ve tehditlerle sürdürdü.

Aralarında Altın Şafak Partisi milletvekilleri Panagiotis Lagos, Ilias Panagiotaros ve Konstantinos Barbarousis’in de bulunduğu grup daha sonra binanın önünde Yunan milli marşını okumalarının ardından dağıldı. Yaklaşık bir saat süren ırkçı eylem süresince çevrede hiçbir Yunan polisinin bulunmaması dikkat çekti.

“Kimin ırkçı olduğunu hepbirlikte gördük”

Toplantıyla ilgili olarak DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, “Yapılan bu saldırıyla birlikte bizlere “Irkçı Parti” diyenlerin ve hangi partinin ırkçı bir parti olduğunu hepimiz birlikte görmüş olduk. Bizler ırkçı bir parti değiliz. Bizler DEB Partisi olarak Lozan Antlaşması’ndan doğan haklarımızı elde etmek için uğraş veriyoruz. Bu haklarımızı elde ettikten sonra ülkemize daha iyi bir şekilde hizmet etmek istoyruz. Bu gün Altın Şafak Partisi milletvekillerinin yapmış olduğu saldırıyı kınıyorum. Toplantıya ilişkin herhangi bir güvenlik önleminin alınmamış olması ayrı bir soru işareti oluşturuyor” açıklamasında bulundu.

Toplantıyı basan Altın Şafak Partisi milletvekillerinin kendisini ölümle tehdit ettiklerini söyleyen Başkan Ali Çavuş, “Irkçı milletvekilleri beni de ölümle tehdit ederek, “Sıran geliyor, hazırlan Çavuş” diye bağırdılar. Ben bunların hepsini kınıyorum. Bizler korkmuyoruz, bu davada sonuna kadar gideceğiz. Bizler Yunanistan’a tekrardan demokrasiyi geri getirmek için uğraşıyoruz” dedi.

Yapılan bu saldırıların DEB Partisi’ni insan hakları mücadelesi davasından asla vazgeçiremeyeceğinin altını çizen Ali Çavuş sözlerini, “Bizlere yapılan bu haksız saldırılar, tam aksine daha çok cesaret veriyor. Son olarak şunu herkesin bilmesini istiyorum; bizlere yapılan bu haksız saldırıların takipçisi olacağız. Saldırıyı gerçekleştiren ırkçı milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Azınlığımız rahat nefes alana kadar da bu haklı mücadelemize devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

“Binanın güvenliği ve polis yoktu”

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu yaptığı açıklamada, “Son derece vahim bir olay yaşadık. Etkinliğimizin devam ettiği sırada ırkçı Altın Şafak milletvekilleri ve beraberindeki bir grup salonu bastı. Slogan atarak, bağırıp çağırarak, tehdit ederek, DEB Partisi’nin başkan ve yöneticilerine, konuşmacılara ve salonda bulunan herkese tehditler, küfürler savurarak gösteri yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik zaafiyetine dikkati çeken Ahmetoğlu, “Bu sırada binanın güvenliği ve polis yoktu. Organizatörler olarak koruma amaçlı polis talep edildiği halde, binada polis yoktu. Çok daha kötü sonuçlanabilecek bir olay yaşadık. Parti yöneticilerine veya dinleyicilere bir saldırı gelebilirdi. Darp edebilirlerdi, daha da kötü şeyler olabilirdi.” şeklinde konuştu.

Ahmetoğlu, DEB Partisi olarak yaşanan bu olayları kınadıklarını belirterek, “Son derece demokratik bir etkinliğe imza attık. Ancak, bu toplantı antidemokratik bir şekilde ırkçı Altın Şafak üyeleri tarafından zorla bölünmek isteniyor. Bunun bir daha tekrarlanmamasını umuyoruz. Güvenlik güçlerinin bu tür olası olayları önleyecek önlemleri almalarını bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x551q06_hrisi-avgi-atinada-etkinligi-basti_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz