Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ: “HAK ARAMA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜRKEN BASKI VE SİNDİRME HAREKETLERİNE MARUZ KALMAKTAYIZ”

ALİ ÇAVUŞ: “HAK ARAMA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜRKEN BASKI VE SİNDİRME HAREKETLERİNE MARUZ KALMAKTAYIZ”

24
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş yayınladığı basın açıklamasında, “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak hak arama mücadelesini sürdürürken son zamanlarda aklın kabul edemeyeceği baskı ve sindirme hareketlerine maruz kalmaktayız” ifadelerine yer veriyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“Değerli Halkımız,

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak hak arama mücadelesini sürdürürken son zamanlarda aklın kabul edemeyeceği baskı ve sindirme hareketlerine maruz kalmaktayız.

Öncelikle 19 Aralık 2016 tarihinde Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın polis tarafından gözaltına alınmasını ve bu gözaltına alınırken maruz kaldığı son derece çirkin muameleyi şiddetle kınıyorum. Azınlık mensubu Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’ya yapılan bu muamele bugüne kadar hangi belediye başkanına yapılmıştır? Belediye Başkanı dahi olsanız azınlık mensubu iseniz her an her türlü baskıyı bu ülkede görmeniz mümkün.

12 Aralık 2016 tarihinde DEB Partisi olarak Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği ile birlikte Atina’da, Gazeteciler Birliği’nde ‘’Yunanistan’da Milli Azınlıklar ve Uluslararası Kuruluşların Önerileri’’ adlı bir Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirdik. Toplantımız hiçbir akla ve hukuka sığmayan bir davranışla sabote edildi. Irkçı Altın Şafak Partisi milletvekilleri ve sempatizanları tarafından basıldı. Beni tehdit eden bu insanlar bana, arkadaşlarıma, katılımcılara, azınlığımıza ve milli kimliğimize ağıza alınmayacak hareketlerde bulundular. Biz azınlık insanlarının fikirlerine ve hak arama mücadelesine saygı duymayan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Bizler resmi bir azınlığın mensupları olarak, kendi ülkemizde hakları verilmiş mutlu birer birey olarak yaşamak istiyoruz. Kendi bilgi ve tecrübemizle mutlu birer azınlık bireyi olarak kendi ülkemize hizmet etmeyi istemek suç mu?

Bizler bu ülkede kimliği tanınmış, Lozan’dan doğan azınlık hakları ve eşit vatandaşlık hakları verilmiş bir toplum oluncaya dek mücadelemize yılmadan ve yorulmadan devam edeceğiz. Tüm engellemelere rağmen bir gün muhakkak haklarını almış bir azınlık olarak, çoğunlukla  el ele vererek, bu ülkenin daha güzel günler görmesi için birlikte çalışmanın hayalini gerçekleştireceğimize gönülden inandığımı tüm kamuoyu paylaşıyorum.”

Saygılarımla

Mustafa Ali ÇAVUŞ

DEB Partisi Genel Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz