Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ: “BATI TRAKYA’DA, ÜLKEMDE VE DÜNYADA DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZİ SEVGİYLE, SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

ALİ ÇAVUŞ: “BATI TRAKYA’DA, ÜLKEMDE VE DÜNYADA DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZİ SEVGİYLE, SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

25
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Saygıdeğer Öğretmenler, 

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir vazifedir. 

İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere yabancı kalmayan, dar ve çağ dışı kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimiz sayesinde, geleceğimiz ve yarınlarımız çok daha aydınlık olacaktır. Yine öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizde ve dünyada kardeşlik pekişecek ve barışın derin temelleri atılacaktır.

Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Her zaman öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir anlayışa sahibiz.

Öğretmenler, geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak, istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan, inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimizin gereken tüm önem ve özeni hak ettikleri inancındayım. Bizlere düşen görev, bu hakkı onlara teslim etmek, irfan sahibi değerli öğretmenlerimize gereken saygıyı ve değeri göstermektir.

Öğretmenler gününü kutlarken en büyük üzüntümüz, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimle alâkalı konularda uluslararası antlaşmalarla elde ettiği haklardan mahrum bırakılması ve ülkemiz yöneticilerinin azınlık eğitimi ile ilgili kararlar alırken, azınlığımızı muhatap almaması ve fikrini dahi sormamasıdır. Fikrimiz dahi alınmadan bugüne kadar kapatılan 57 azınlık okulu, çift dilli Yunanca ve Türkçe eğitim verecek anaokullarına izin verilmemesi ve azınlık ortaokul ve lise sayısının ihtiyaca cevap verecek şekilde artırılmaması, bizi derinden üzmekte ve gelecek açısından kaygılandırmaktadır.

Bizler, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde haksızlıkların ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle Şahsım ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi adına bu anlamlı günde, kutsal görevlerini Batı Trakya’da, ülkemde ve dünyada aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hepinize en derin muhabbetlerimi sunuyorum.”

Saygılarımla

Mustafa Ali ÇAVUŞ

DEB Partisi Genel Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz