Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar AKPM BAŞKANI JEAN-CLAUDE MIGNON ATİNA’DA

AKPM BAŞKANI JEAN-CLAUDE MIGNON ATİNA’DA

12
0

ABTTF Mignon’dan Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıları da incelemesini istedi. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 15-16 Ocak 2013 tarihlerinde Yunanistan’a resmi çalışma ziyaretinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) Başkanı Jean-Claude Mignon’a hitaben bir mektup gönderdi. Dün iletilen mektupta ABTTF, AKPM Başkanı’ndan Yunanistan ziyareti sırasında Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıları da soruşturmasını istedi.

Atina’ya resmi bir ziyarette bulunan AKPM Başkanı Jean-Claude Mignon, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakanı Andonis Samaras ile görüşecek. Ziyareti sırasında Mignon, Avrupa’nın güney kıyılarına gelen yasadışı göçmenler, sığınmacılar ve mülteciler konusunda kurulan komite üyelerine katılarak incelemelerde bulunucak. Ziyaretinde Atina’da bir dizi bakanla da görüşecek olan Mignon, Yunanistan- Türkiye sınırıdaki mülteci kamplarını da ziyaret edecek.

ABTTF Altın Şafak’ın seçilmesini izleyen dönemde ırkçı saldırıların arttığını belirtti

Resmi çalışma ziyareti kapsamında Atina’ya gelen Mignon’a hitaben yazdığı mektupta ABTTF, Yunanistan’da aşırı sağın özellikle Altın Şafak’ın Yunan Meclisi’ne seçilmesini izleyen dönemde artışa geçtiğini belirtti. Haziran 2012 seçimlerinden bu yana Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın aşırı sağın hedefi haline geldiğini söyleyen ABTTF, Altın Şafak’ın Batı Trakya’da nefret temelli saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. ABTTF, Ağustos 2012’de Altın Şafak destekçisi bir grubun Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne taşlı saldırıda bulunduğunu belirtti. Saldırılara bir diğer örnek olarak ise ABTTF, yine Ağustos ayında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi partisi Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi’nin tabelasının gece yarısı taşlarla kırıldığını ifade etti. Son olarak ABTTF, 9 Ocak’ta Kavala Belediyesi ziyareti sırasında T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in makam aracının saldırıya uğradığını rapor etti.

Nefret temelli saldırıların artmasından endişe duyduğunu ifade eden ABTTF, AKPM Başkanı Jean-Claude Mignon’dan Atina’daki görüşmeleri sırasında bu konuyu da gündeme almasını ve bu konuda Ulusal İnsan Hakları Komisyonu dahil hükümet kuruluşlarından bilgi talep etmesini istedi. Ayrıca ABTTF AKPM’den Batı Trakya Türk Azınlığı dahil Yunanistan’daki diğer kırılgan gruplara yönelik ırkçı ve nefret temelli saldırılar konusunda daha fazla önem vermesini ve nefret saldırılarının rapor edilmesi konusunda güçlendirilmiş bir mekanizma oluşturmasını talep etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz