Ana Sayfa Batı Trakya Haber Ahrenpınar Köyünde Öğrenciler İnterneti, Yaşlılar İse Doktoru Bekliyor!

Ahrenpınar Köyünde Öğrenciler İnterneti, Yaşlılar İse Doktoru Bekliyor!

2
0

Bizler, Azınlık insanı olarak ve hizmet anlayışı olarak verdiğimiz mücadele ve yaptığımız işlere bakılacak olursa, Batı Trakya’nın sadece yoğun olarak Rodop ve İskeçe illerinden oluştuğunu ön plana çıkartıyoruz. Bu yıllarca hep böyle görüldü ve oralara gerektiği şekilde gidilmedi. Bu da bizim eksikliğimiz, bizim suçumuz. Bazı durumlarda kendimizi de eleştirmeliyiz. Bir atasözü şunu der, “Gidemediğin yer senin değildir.” Bu söz de Sultan II. Abdülhamid döneminde valilik yapan Halil Rifat Paşa’ya aittir.

Oysa Batı Trakya’nın bir de Meriç (Evros) ili ve onun da köyleri var, o köylerde yaşayan soydaşlarımız kardeşlerimiz ve yarınlarını şekillendirmesi gereken çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın ve yaşlılarımızın problemleri de var.

İşte bu problemlerle de boğuşan, göğüs geren ve çözüm arayan genç ve dinamik kardeşlerimiz de var. Bunlardan biri de Ahrenpınar köyü muhtarı Ali Salioğlu.

Batı Trakya’nın Meriç (Evros) ilinin Sofulu (Sufli) kasabasına bağlı ve Azınlığın o bölgede 600 nüfuslu ve 120 çocukla birlikte yoğun olarak yaşadığı Ahrenpınar (Agriani) köy sakini soydaşlarımız, hayatlarını zorlaştıran sorunlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Genç ve aktif, köyün sorunlarını göğüsleyen ve çözüm arayan Ahrenpınar köyü muhtarı Ali Salioğlu, bu sabah Kumçiftliği’nden (Orestiada) yayın yapan Yunan devlet radyosu ERT’ye telefonla katıldı ve karşılaştıkları sorun ve endişelerini dile getirdi.

Muhtar Ali Salioğlu, karantina sürecinde çocukların yaşadığı zorlukları, internet ile bağlantı kuramadıkları için derslere devamsızlıklarını, psikolojilerinin bozulduğunu ve yerel siyasetçilere (milletvekili, belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısı) kendi haykırışlarını anlattı.

Muhtar Ali Salioğlu yetkililere seslenerek, “Okullar tekrar kapanırsa yine bir sorunumuz olacak” dedi ve kış başlamadan en kısa sürede her şeyi bitirmelerini talep etti.

Ali Salioğlu’nun bu haykırışı ve çağrısına yerel yönetici ve yetkililer cevap verdiler ve sorunu çözecek yeni internet hattının yapım çalışmalarının iki ay içinde başlayacağı duyuruldu.

Muhtar Ali Salioğlu’nun değindiği bir diğer sorun ise, köylerinde sağlık ocağının bulunmaması ve yaşlıların ilaçlarını yazdırabilecekleri bir doktorun bulunmaması. Bu nedenle kar, kış, yağmur çamur demeden yaşlıların yürüyerek veya traktörleri ile ilaçlarını yazdırmak üzere 8 km mesafede bulunan Başkilise (Protokklisi) köyüne kadar gitmek zorunda kaldıklarını, dolayısıyla bu konuya da acilen çözüm getirilmesi talebini yineledi ve en azından haftada bir kez bir doktorun köye gelerek bu soruna çare olması gerektiğini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz